Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Projekt

Ulaganjem u dnevne bolnice do bolje zdravstvene skrbi

Ulaganje u dnevne bolnice
Foto: Branimir Bradarić
Riječ je o operacijama koje se izvode u jednom danu pa pacijent nije izložen dugotrajnom liječenju – kaže ravnatelj Krunoslav Šporčić

U sklopu projekta “Unapređenje kvalitete zdravstvenih usluga dnevnih bolnica / dnevnih kirurgija u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci” potpisan je ugovor s dobavljačima opreme. Nositelj projekta je vinkovačka bolnica, a program uključuje poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama te dnevnim kirurgijama.

Vukovarsko -srijemska Posjet predsjednika njemačke pokrajine Baden-Württemberg Dunav kao simbol sporazumijevanja među narodima i daljnjeg razvoja

– Riječ je o operacijama koje se izvode u jednom danu pa pacijent nije izložen dugotrajnom liječenju. Takav način zbrinjavanja pacijenata jeftiniji je za bolnicu, a zahvati su jednako kvalitetni. Primjerice, do sada je bolnica radila oko 600 operacija katarakte godišnje, a u iduće dvije godine planiramo taj broj povećati na 1000 što će znatno pridonijeti smanjenju liste čekanja na zahvat koji u Hrvatskoj bilježi rekordne liste – rekao je Krunoslav Šporčić, ravnatelj bolnice.

Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić kazao je kako investiranje u bolju i moderniju opremu znači i pružanje kvalitetnijih medicinskih usluga.

– Mi ne stojimo samo na ovome i drugim zajedničkim projektima, već stalno radimo na poboljšanju kompletne usluge, kako u bolnicama, domovima zdravlja, na hitnom prijmu, tako i na Zavodu za javno zdravstvo. Problem je zadržati struku u Slavoniji i moramo naći načina te osigurati bolje uvjete rada za sve kadrove – rekao je Galić. Ukupna vrijednost projekta je 16 milijuna kuna.     

Božo Galić Božo Galić: 'Iseljavanje je najviše pogodilo ruralne krajeve u nas, ali i u Poljskoj'