Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
POMOĆ ZA ŠTETU

Uništeno krovište na gradskoj imovini pokriveno iz osiguranja

Foto: Duga Resa
Uređene su prostorije gradske vijećnice i sale za sastanke iznad kojih je odletio krov pa se i strop urušio

Osim epidemije koronavirusa, područje Duge Rese prošlo je ljeto zadesilo i olujno nevrijeme s tučom, koje je nanijelo velike štete na usjevima, a još više na stambenim objektima građana, mahom uništavajući krovove obiteljskih kuća i gospodarskih zgrada.

BOGATO POVIJESNO I KULTURNE NASLJEĐE Za javne potrebe u kulturi Grad Čazma izdvojit će oko 2,5 milijuna kuna

Olujni vjetar, jaka kiša i tuča veliku su štetu prouzročili i na zgradi gradske uprave te Pučkog učilišta Duga Resa. Odmah po nepogodi iz Grada je poručeno da će svim građanima pomoći da saniraju štete na svojim kućama kako bi mogli nastaviti normalno živjeti. Stoga je Grad svim građanima priznao prijavljene štete i isplatio naknade za popravak.

Štetu na krovovima prijavila je ukupna 41 osoba te je iz proračunskih sredstava isplaćena naknada za popravak u iznosu oko 280.000 kuna. 

Gradski bazeni Bjelovar GRADNJA SVE BLIŽA REALIZACIJI Terme Bjelovar koštat će 250 milijuna kuna

Za popravak štete na zgradi gradske uprave, male i velike vijećnice te štete na zgradi Pučkog učilišta Duga Resa Grad nije trošio proračunska sredstva, odnosno sredstva poreznih obveznika, već su ona ostvarena od osiguravajućeg društva odštetom po polici osiguranja gradske imovine.