Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Advent u Požegi nudi raznovrsne programe za sve uzraste

Uplovite u najljepšu slavonsku božićnu bajku u srcu Zlatne doline

Advent u Požegi
1/10
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
U prosincu će biti organizirani adventski razgledi grada uz turističkog vodiča

Koncerti, kazališne predstave, radionice, sajmovi, samo su dio bogate ponude ovogodišnjeg Adventa u Požegi, tradicionalne predblagdanske manifestacije koju Grad i gradska Turistička zajednica organiziraju pod sloganom “Sjajno vrijeme”. Najviše oduševljenja među Požežanima, posebice onim najmlađima, izazvalo je klizalište koje je i ove godine otvoreno u Sportsko-rekreacijskom centru kao dio “Slavonske božićne bajke”. Prve korake na novom klizalištu napravile su Požeške mažoretkinje, a program je otvorio gradonačelnik Darko Puljašić.

Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Predstavljanje pretiska djela "Sveta Rožalija" iz 1780. Znanstveni skup o velikom slavonskom pjesniku i prosvjetitelju ‘Kanižlića treba opet vratiti u puk jer on je pisao za narod’

Otvorenje Sajma 20. prosinca

– Uživajmo zajedno, veselimo se! Prosinac je mjesec ljubavi, mjesec kada smo jedni prema drugima najbolji i kada se širi ozračje radosti. Potrudili smo se našim Požežankama i Požežanima, posebice onima najmlađima, pripremiti blagdane kakve su zaslužili – rekao je Puljašić.

U pješačkoj zoni bit će Božićni sajam domaćih izlagača, a program otvorenja održat će se 20. prosinca. Na istom mjestu goste svakodnevno očekuju i adventske kućice u kojima mogu kušati pečene kobasice, kuhano vino, čaj, slastice, germ knedle, kolače i druge domaće proizvode, ali i kupiti blagdanske ukrase poput unikatnih vjenčića za vrata, aranžmana, kuglica za bor...

Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Moto Klub Independent 21. prosinca već tradicionalno će darivati djecu, a novi događaj ove godine je Advent Winter Party, na kojem će se Požežani i njihovi gosti u večernjim satima družiti uz nagradnu igru, DJ Pavku, kuhano vino, kobasice i craft pivo. Odred izviđača 22. prosinca dijelit će Betlehemsko svjetlo mira, a 24. prosinca, na sam Badnjak, Obrtnička komora i Udruženje obrtnika organiziraju božićni domjenak za građane od 10.30 sati, nakon čega slijedi božićni koncert Brass kvinteta “Pandur”. Sve će završiti tradicionalnim dočekom Nove godine u Šetališnoj zoni uz Poseganu i djedicu Borisa Benčića.

– Uz mnoge humanitarne akcije, naše posjetitelje očekuju događanja poput “Hodanjem do zdravlja”, “Čaj za malog zmaja”, ali i adventski razgled grada uz turističkog vodiča. Sve dane sajma održavat će se brojne radionice, a Konjogojstvena udruga Vallis Aurea organizira i vožnju kočijom – ističe direktorica Ureda TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

Hrvatska turistička zajednica osigurala je 55.000,00 kuna za ovaj projekt Postavljene ciklo stanice diljem županije

Puno lijepih događanja

Vrijedni entuzijasti i ove su godine Zlatnu dolinu uvrstili u mapu najbogatijih advenata u Hrvatskoj. Požežani svoj Advent žele brendirati kako bi pridonio kvalitetnoj promociji grada, turizma i svega što se već godinama trude pokazati.

– Pozivam sve naše sugrađane i drage goste da dođu i provedu adventsko vrijeme u Požegi. Ima puno lijepih događanja, jer ovo je najljepše vrijeme, vrijeme kada ljubav cvate, kada jedni drugima želimo lijepe želje i gajimo lijepe osjećaje – istaknuo je Puljašić.

u sklopu projekta 'Ulaganje u znanje' Besplatne instrukcije iz matematike! Darko Puljašić “Zajedno u športu” Uključivanje u zajednicu igranjem pikada, plivanjem i kuglanjem