Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Vukovarska gospodarska zona

Uredit će 1200 četvornih metara ceste

Foto: Branimir Bradarić
Riječ je o cesti u gospodarskoj zoni koja će se spajati s državnom cestom D2

U rujnu ove godine započet će radovi kojim će se zaokružiti prometna infrastruktura unutar Vukovarske gospodarske zone. Kako navode iz vukovarske gradske uprave, Grad Vukovar jedan je od 46 gradova u RH kojemu su dodijeljena bespovratna sredstva u okviru poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona". Riječ je o projektu vrijednom oko 2,5 milijuna kuna od čega je 1,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Investicija od 9,6 milijuna kuna Na obali Dunava kod Vukovara otvoreno pristanište Marina za privez čamaca

– Provedbom projekta poboljšat ćemo i omogućiti lakši protok prometa unutar zone, prvenstveno za teretna vozila. Riječ je o 1200 metara četvornih ceste koja će se spajati s državnom cestom D2. Bit će sagrađeno i 18 parkirnih mjesta od čega jedno za osobe s invaliditetom, 250 metara četvornih pješačke staze, 276 četvornih metara biciklističke staze te će se postaviti LED rasvjeta – rekla je pročelnica gradskog odjela za gospodarstvo Marijana Grubišić.

Dodala je i to da u Vukovarskoj gospodarskoj zoni, uključujući i BiC, trenutačno posluje 50-ak tvrtki s ukupno oko 350 zaposlenih.

U provedbi ovoga projekta, koji bi trebao biti završen u lipnju 2020., sudjelovala je i Vukovarska razvojna agencija VURA čija direktorica Vedrana Žilić kaže da su dokumentaciju pripremali s Upravnim odjelom za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju.

– Bilo je zahtjevno, ali uspješno smo priveli ovaj posao kraju – rekla je Žilić.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je da je i ovaj projekt na tragu posljednjih podataka koji govore o povećanju radnih mjesta u Vukovaru i vrhunskih pozicija Grada Vukovara kad je riječ o poticanju gospodarstva. 

U Gunji obilježena peta godišnjica od katastrofalnih poplava Mnogo smo naučili i napravili u ovih pet godina - spremni smo za sve moguće ugroze