Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
u iščekivanju turističke sezone

Uređuju se sve plaže i plažni objekti na otoku Viru

1/2
Foto: Općina Vir
Prve će goste dočekati dotjerane terase

Komunalno poduzeće Vir održavanje i destinacijska kompanija Vir turizam izvode radove na saniranju te uređenju plaža i plažnih objekata.

na rok od tri mjeseca Mjere za pomoć virskim poduzetnicima tijekom krize

– Nemoguće je u ovom trenutku dati pouzdan odgovor hoće li i kada početi turistička sezona na otoku Viru, no djelatnici komunalnog poduzeća Vir održavanje i destinacijske kompanije Vir turizam izvode svoje standardne sezonske poslove u pripremi plaža i plažnih objekata za turističku sezonu. Tako je plaža Jadro detaljno uređena, dok se plažni barovi Mul i Maritimo te terasa restorana Kotarina pomalo dotjeruju kako bi se prvi gosti – kada se plažne i restoranske terase budu mogle otvarati – dočekali spremni, kažu iz virske uprave.

– Pripremamo turističku sezonu onoliko koliko to možemo u ovom trenutku, dakle s manje ljudstva te uz sve potrebne i propisane mjere opreza. Nitko od nas ne zna što će se događati tijekom svibnja i lipnja, odnosno srpnja ili kolovoza, no mi ćemo sezonu u svakom slučaju dočekati spremni – kaže direktorica Vir turizma Kristina Perić za Virski list.

Foto: Općina Vir

Mađari ostaju turistički broj jedan, Vir im je egzotična jadranska destinacija Raspisan natječaj za gradnju novog dječjeg vrtića u Crnici Mađari ostaju turistički broj jedan, Vir im je egzotična jadranska destinacija

Neke naznake oko povoljnijeg raspleta s turističkom sezonom već postoje: češki turoperatori i turistički agenti pokrenuli su inicijativu da najviši predstavnici Hrvatske i Češke povedu razgovore o uspostavi takozvanog turističkog koridora, odnosno mogućnosti da se turistima iz Češke koji imaju zdravstvenu potvrdu da nisu zaraženi infekcijom COVID-19 omogući ovog ljeta dolazak na Jadran. Sličnu inicijativu i želju također pokazuju Slovenci, Austrijanci, Nijemci i Mađari, posjetitelji iz zemalja koje su u neposrednom okruženju Hrvatske i koje bi bile dio tog cestovnog koridora, dok su ublažavanjem mjera o slobodnom kretanju unutar županija građani Hrvatske već znatno mobilniji nego što su to bili do prije koji dan, ističu s Vira.

– Kompletno smo uredili plažu Jadro, pa smo se sada prebacili na Radovanjicu i Miljkovicu. Radimo prvo na južnom dijelu otoka, nakon čega ćemo proći i urediti sve druge plaže na otoku. To je naša standardna sezonska obaveza – govori direktor Vir održavanja Marino Radović o trenutačnim aktivnostima virskog općinskog poduzeća.

Ove godine vremenske (ne)prilike nisu utjecale na stanje obale, kao što je to bilo proteklih nekoliko godina kada su orkanski udari juga i bure urušavali dijelove obale uz plaže, pa je nešto sitnijih rupa u betonu brzo sanirano – ističu s Vira.

Na Viru se izvode svi radovi i komunalni projekti Postavlja se nova javna rasvjeta, u tijeku je III. faza gradnje vodovoda i kanalizacije

– Ako nas i dalje bude služilo lijepo vrijeme, do sredine svibnja mogli bismo završiti poslove saniranja i uređenja svih virskih plaža. S našim uhodanim timom ljudi to je oko tri tjedna posla, ako nas povremeno ne ometu jaki vjetrovi koji na plažama znaju napraviti priličan nered – zaključio je direktor Radović.