Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Nacionalni program stambenog zbrinjavanja

Uručeni ključevi stanarima novoizgrađene stambene zgrade

Foto: Branimir Bradarić
"Ovo je na neki način i povijesni dan jer se radi o prvom višestambenom objektu u Vukovaru koji je poslije Domovinskog rata izgrađen iz temelja"

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar uručili su ključeve stanova i ugovore o najmu stanarima novoizgrađenog višestambenog objekta u Vukovaru.

Mažar je pojasnio kako se radi o novoizgrađenom višestambenom objektu s 21 stambenom jedinicom izgrađenom u okviru Nacionalnog programa stambenog zbrinjavanja za potrebe stambenog zbrinjavanja osoba s liste prvenstva grada Vukovara te deficitarnih kadrova na području grada Vukovara.

događanja u vukovaru za vrijeme domovinskog rata Branitelj snimio film o 269 dana i 7000 ljudi u srbijanskim logorima

Ukupna vrijednost izgradnje višestambenog objekta iznosi 8,84 milijuna kuna.

- Ovo je na neki način i povijesni dan jer se radi o prvom višestambenom objektu u Vukovaru koji je poslije Domovinskog rata izgrađen iz temelja - rekao je Mažar dodajući i kako se usporedo rade revizije stanova kako bi se suzbila pojava zaključanih stanova čiji vlasnici živ izvan Vukovara.  

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava pojasnio je kako se radi o zgradi u kojoj su stambeno pravo ostvarili deficitarni kadrovi. Najavio je u budućnosti izgradnju još nekoliko višestambenih zgrada u Vukovaru.

uloženo je 873.134,25 kuna s PDV-om Novi pod u sportskoj dvorani u Borovom naselju