Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Uspješan projekt grada i udruge umirovljenika

Utorkom umirovljenici idu u – toplice

Foto: Branimir Bradarić
Postoji mogućnost produljenja razdoblja održavanja izleta za tjedan ili dva, ovisno o vremenskim uvjetima te inicijativi umirovljenika

Vukovarski umirovljenici i ove godine imaju mogućnost da svoje slobodno vrijeme utorkom provode u Bizovačkim toplicama.

Investicija je vrijedna 45 milijuna kuna Pevec u Vukovaru otvara se u listopadu

– Ovo je doista kvalitetan i dobar projekt za naše sugrađane treće životne dobi koji im omogućuje vrlo važan segment društvenog života, međusobno druženje, društvene igre i boravak u ovakvom okruženju gdje svatko pronađe što njemu treba, ovisno o sadržaju. U prilog uspješnosti najviše nam govori podatak da su svakoga utorka autobusi koji kreću iz Vukovara puni. Gotovo 2000 umirovljenika svake je sezone dio ovog projekta, a izuzetno lijepo je vidjeti njihovo zadovoljstvo sudjelovanjem u programu – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je sa suradnicima posjetio svoje sugrađane u Bizovačkim toplicama.

Izložba kod Vukovarske kuće U Park-šumi Adica za građane i turiste ‘oživili’ stare tradicijske zanate

Kazao je tom prilikom i da postoji mogućnost produljenja razdoblja održavanja izleta za tjedan ili dva, ovisno o vremenskim uvjetima te inicijativi umirovljenika.

Inače, Grad Vukovar četvrtu godinu zaredom provodi ovu uspješnu praksu u okviru koje se tijekom ljetnih mjeseci organizira besplatne jednodnevne izlete u Bizovačke toplice za umirovljenike s područja grada Vukovara sa 60 i više godina starosne dobi. Za ovu namjenu u proračunu je osigurano 100.000 kuna. Predsjednik Udruge umirovljenika i invalida rada grada Vukovara Andrija Biro u ime Udruge je zahvalio Gradu Vukovaru i gradonačelniku Penavi na ovakvoj mogućnosti te izrazio veliko zadovoljstvo organiziranim izletima.

Novih 10 mjesta U četvrti Borovo naselje uređeno parkiralište