Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
U posjetu županiji

Uz pomoć Njemačke iskoristiti Dunav za bolji razvoj županije

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
U nastupnom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji boravio je veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj Robert Klinke koji se tom prilikom sastao i sa županom Božom Galićem

U nastupnom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji boravio je veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj Robert Klinke koji se tom prilikom sastao i sa županom Božom Galićem.

Ivanec O proizvodnji vojnog programa Itas pregovara i s Njemačkom

– Razgovarali smo o važnosti povezivanja i suradnje zemalja koje povezuje Dunav među koje spadaju i države članice EU kao i one koje nisu članice EU. Jako mi je drago i snažno podržavam Vukovarsko-srijemsku županiju koja uspješno surađuje i provodi projekte s Baden-Württembergom, Bavarskom te gradovima Ulmom i Straubingom – rekao je Klinke.

Govoreći o razgovoru s njemačkim veleposlanikom, župan Galić je podsjetio na višegodišnju uspješnu suradnju s regijama i gradovima u Njemačkoj i to posebno u okviru mješovite Vladine komisije Hrvatska – Baden-Württemberg.

Počele pripreme Njemačka zemlja partner Viroexpa 2020.

– Vukovarsko-srijemska županija ima višegodišnju dobru suradnju s Njemačkom, sa saveznim pokrajinama Baden-Württemberg i Bavarskom, gradovima Ulmom, Stuttgartom i Straubingom s kojima surađujemo na prijenosu tehnologija, razmjenjujući iskustva i znanja, osobito u sektoru poljoprivrede i drvnom sektoru. S Njemačkom također želimo razvijati i integrirati prometne pravce u europske pravce koristeći Dunav i tako našu županiju otvoriti Europi. U turističkom sektoru također vidimo velik potencijal za suradnju sa državama uz Dunav pa tako i s Njemačkom. Razgovor s veleposlanikom bio je srdačan i otvoren te otvara mnoge nove prilike za suradnju kroz otvoreni dijalog obje strane – rekao je 
Galić.

Župan sa suradnicima posjetio Slovačku Želja - još bolja suradnja s Bratislavskim samoupravnim krajem