Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
DOK festival

Uživajte u bicikliranju, zip-lineu, koncertima u Kamanju

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Ovaj vikend možete uživati u lijepom vremenu, lijepoj prirodi i odličnim i brojnim sadržajima za velike i male, stoga ako još ne znate kam – dođite u Kamanje, pozvao je načelnik Damir Mateljan

Ovogodišnji, četvrti po redu, DOK festival počeo je u petak 13. rujna u Kamanju proslavom Dana općine u središtu mjesta. Na svečanoj sjednici prisutni su imali prilike čuti sve o projektima koji se rade u općini Kamanje koja u županiji prednjači po iznosu sredstava koje povlače iz EU za lokalne projekte od kojih je trenutačno najznačajniji gradnja vrtića. 

U Starom Petrovu Selu ostvareni hvalevrijedni rezultati Općina koja je pokazala da zna iskoristiti europska sredstva i sredstva resornih ministarstava

No, prava zabava u povodu Dana općine kulminirat će u subotu navečer koncertom, među ostalima, Zabranjenog pušenja i zagrebačkog benda The Plagijators, te se nastaviti u nedjelju tradicionalnim kamanjskim proštenjem. 

DOK – festival dobre volje kako su ga nazvali organizatori; Nikola Vukmanić i Damir Matelj, načelnik općine, ima za cilj ponuditi mještanima dodatnu zabavu uz Dan općine, te pozvati goste iz drugih sredina Kamanje. 

– Sve do jučer jedina zabava su bila proštenja, vatrogasne zabave, a taj koncept je premašen i nije ljudima pružao to što su željeli. Pokušali smo razbiti taj stereotip i s DOK-om u ruralni, seoski prostor Kamanje dovesti novi način zabave. No, da bismo zadržali tradiciju koju brojne generacije vežu uz proštenja, u subotu i nedjelju mališani će u Kamanju moći uživati i u ringišpilu i ostalim sličnim zabavama – kazao je načelnik Kamanja Damir Mateljan na predstavljaju ovogodišnjeg festivala. 

Dan Općine slavi se uz klape, izložbe, utrku kareta, turnire i Jolin koncert Obnovit će se crkvica koju brojni mladenci izabiru za prvo fotografiranje nakon vjenčanja

Nikola Vukmanić, umjetnički direktor festivala kazao je da je program prilagođen svakome, da ima društvenu, umjetničku pa i sportsku notu, ali se i oslanja na ono tradicionalno s obzirom na to da se u nedjelju slavi Dan župe s tradicionalnim proštenjem.

- Skromni smo, inovativni, ali i drugačiji – kazao je Vukmanić.

Program DOK festivala održava se na dvije lokacije; ispred špilje Vrlovka, a u nedjelju u središtu mjesta, pred crkvom. 

Općina Donji Andrijevci obilježila svoj dan Urednija naselja na dobrobit svih žitelja

U petak u sklopu projekta Misterion posjetitelji mogu pogledati predstavu s 3D tehnologijom i krenuti ususret povijesti kamanjskog kraja. Tu je i predstava “Kaj bre” u izvedbi Studija smijeha koja garantira vrhunsku zabavu, a svirat će Lika Kolorado, mladi rock bend Filipa Ridičkog glumca iz serije Crno – bijeli svijet koju ovih dana pratimo na televiziji.

U subotu će posjetitelji moći sudjelovati u biciklijadi po ruti u sklopu koje će moći razgledati općinu, nakon čega ih čeka subotnji, zdravi vegetarijanski ručak. Ove će godine prvi puta posjetitelji moći iskusiti zip – line, ali će se moći penjati po penjačkoj stijeni, a novitet je i zabavni park. U večernjem satima, od 22 sata nastupat će legendarno Zabranjeno pušenje, uz support cover benda Plagijatori. Nedjelja je rezervirana za misno slavlje i proštenje.

Obilježen Dan Općine Podstrana, blagdan svetog Ante Novu školu i sportsku dvoranu gradit ćemo kod zgrade Općine, na 9000 kvadrata

- Ovaj vikend možete uživati u lijepom vremenu, lijepoj prirodi i odličnim i brojnim sadržajima za velike i male, stoga ako još ne znate kam – dođite u Kamanje – pozvao je načelnik D. Mateljan.