Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Turizam

Velika ulaganja, ali i očekivanja od cikloturizma

Velika očekivanja od cikloturizma
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Uređuju se staze, postavljaju ploče, radi na ciklokartama, napravljena je mobilna aplikacija...

Prema najavi Odjela za turizam, Vukovarsko-srijemska županija i u ovoj je godini nastavila s provedbom “Programa razvoja cikloturizma na kontinentu” koji sufinancira Ministarstvo turizma. U prvoj godini provedbe učinjeno je niz aktivnosti kojima je podignuta kvaliteta usluge i prepoznatljivosti cikloturističkih ruta.

Šume u VSŽ-u Sređuje se stanje u šumama na području županije Napravljena Baza podataka privatnih šumoposjednika

– Izradili smo Operativni plan razvoja cikloturizma VSŽ-a sa standardima, postavili biciklističke stanice u Andrijaševcima, Bošnjacima, Cerni, Opatovcu, Gunji, Šarengradu, Otoku i Vinkovcima. Izradili smo mobilnu aplikaciju za cikloturiste, ploče s oznakom bike&bed smještaja, postavili ih na objekte koji udovoljavaju kriterijima za pružatelje takve usluge, te izdali biciklističku kartu županije – navode iz Odjela.

Crna slavonska svinja fajferica Vrijedno priznanje županijskom projektu za očuvanje gospodarstva i prirode u Podunavlju Njemačka nagradila LENA-u

U drugoj godini provedbe programa županiji je odobreno više od 286.000 kuna za projekt “Razvoja biciklističke infrastrukture na području VSŽ“. U okviru toga dijela projekta bit će asfaltirana dionica biciklističke rute “Srijem” na području općine Nijemci i napravljen dotisak biciklističke karte županije. Nakon provedene javne nabave kreće se s radovima asfaltiranja kraće sekcije biciklističke rute Srijem, a sve s namjerom da se u Nijemcima riješi problem prilaska promatračnici ptica i pristaništu turističkog broda “Katarina” na rijeci Bosut, što bi cikloturistima pružilo dodatnu atrakciju i aktivnost. Projekt će biti realiziran do 31. prosinca.

U ponudi su bili i domaći med, džemovi, prirodni sokovi... Festival vina i otočnih proizvoda Poljoprivrednici s istoka Hrvatske predstavili se na Visu