Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Župan Božo Galić s HŽ-Putničkim prijevozom dogovorio pogodnosti

Vlak za đake besplatan, studentima jeftinije karte

Foto: Branimir Bradarić
Olakšice za učenike srednjih škola odnose se samo na područje Vukovarsko-srijemske županije

Nakon sastanka Koordinacije načelnika, gradonačelnika i župana u putničkom vlaku na relaciji Vinkovci – Zagreb te sastanka s članovima uprave Hrvatskih željeznica, dogovorene su dodatne pogodnosti za studente iz Vukovarsko-srijemske županije.

Održana osma Koordinacija O županijskim projektima te obnovi i razvoju pruga razgovarali u putničkom vlaku

Nakon sastanka u Zagrebu u Vukovaru je župan Božo Galić s predstavnicima uprave HŽ-a potpisao dodatak ugovora o sufinanciranju troškova javnoga prijevoza za učenike srednjih škola tijekom ljetnih praznika. Prema tome ugovoru, od 24. lipnja učenici koji tijekom školske godine koriste mjesečne karte za prijevoz vlakom s prebivalištem na području VSŽ-a prevozit će se besplatno. Potpisan je i dodatak ugovoru o sufinanciranju troškova javnoga prijevoza za redovite studente s prebivalištem na području županije, kojim studenti do 31. kolovoza ostvaruju povoljniji prijevoz na relaciji Vinkovci – Split – Vinkovci.

– Na ovaj način stvaraju se bolji uvjeti za prijevoz naših studenata i učenika. Prijevoz vlakom ekološki je najprihvatljiviji, financijski je povoljan i mi želimo tu vrstu prijevoza popularizirati – rekao je Galić.

u vukovaru Regionalni centar mobilnosti: Promovira se prijevoz biciklom, vlakom i brodom

Predsjednik uprave HŽ-Putničkoga prijevoza Željko Ukić rekao je da mu je drago što županija i na ovaj način potiče prijevoz srednjoškolaca te da je Vukovarsko-srijemska županija prva županija koja čini ovakav iskorak.

– Županija učenicima i za ljetnih praznika osigurava javni prijevoz tako da mogu nesmetano putovati vezano za njihove potrebe i to zasad samo na području županije, ali postoji mogućnost i da se taj prijevoz proširi i na cijelu Hrvatsku – rekao je Ukić.

Ekspedicija će putovati do koncentracijskog logora "Auschwitz" Spomen područje "Danica" Predstavljena međunarodna ekspedicija “Vlak sjećanja”