Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
ZA UČENIKE OŠ S. GLAVAŠEVIĆA U VUKOVARU ADRIS OSIGURAO BESPLATNU RADOST

Volimo čitati stripove i tekstove o životinjama

Foto: Branimir Bradarić
Djeca jako vole Radost iz koje se puno toga može naučiti, kaže učiteljica Ljija Kojić

Njihova već nasmiješena lica dodatno se razvedre svaki mjesec kada na svoje školske stolove dobiju novi primjerak dječjeg časopisa Radost. Tada se zaboravljaju uobičajene školske obveze jer je prioritet Radost i vidjeti što sve novi broj donosi, kakvi su posteri… 

Turizam u Vukovaru Biseru Dunava nagrada za najbolji smještaj u gradu

Čuvaju se i posteri 

– Djeca jako vole Radost koja je uistinu kvalitetan dječji časopis iz kojeg mogu puno toga naučiti i doznati. Nama nastavnicima najvažnije je što Radost prati plan i program te ga se može koristiti kao zamjenski udžbenik i što ga sva djeca dobivaju – kaže Ljilja Kojić, učiteljica 2.c razreda OŠ Siniše Glavaševića iz Vukovara, za čije sve učenike od 1. do 4. razreda tvrtka Adris osigurava besplatne primjerke popularnog časopisa. 

Kojić dodaje i da učenici posebno vole čitati tekstove o životinjama, raznim neobičnostima, ali i pjesmice i radove drugih učenika.

– Super nam je Radost. Volimo čitati stripove i tekstove o životinjama – kažu nam dvojica Nikola iz ove vukovarske škole. 

Svjetske ljetne igre specijalne olimpijade u Abu Dhabiju Članovi “Golubice” osvojili dvije srebrne medalje

Sve stare brojeve imaju doma te ih svako malo prelistavaju. Jedan od njih ima i mlađeg brata, koji još ne ide u školu, ali također voli listati časopis koji brat dobiva u školi.   

– Meni je Radost super. Ima tu puno toga zanimljivoga i što se meni sviđa. Kada sam kod kuće često čitam stare brojeve koje sve čuvam. Čuvam i postere – kaže nam učenica Karolina.

Njezine prijateljice Ana i Ivana također čuvaju sve stare brojeve Radosti i čitaju ih kada god im to školske obveze dopuštaju. I one najviše vole čitati stripove, tekstove o životinjama, ali i radove koje učenici širom Hrvatske šalju i koji se objavljuju.

Od korica do korica

– Svaki broj pročitam od korica do korica. Sve mi je super, ali najviše tekstovi o životinjama. Volim čitati i pjesmice. Imam sve brojeve, ali i postere koji mi se jako sviđaju – kaže nam Dunja.  

I prijateljica Jelena također redovito čita Radost te kaže da ga često koriste i u školi tijekom nastave. 
Učiteljica Kojić kaže da tvrtki Adris treba posebno zahvaliti na činjenici što svoj djeci osigurava besplatan primjerak časopisa jer bi u suprotnom zasigurno mnogo manje učenika bilo pretplaćeno.

U svibnju Vukovar domaćin 2. festivala SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ Grad će postati mjesto susreta domovinske i iseljene Hrvatske