Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Proslava Nove godine

Vukovarci u 2020. ušli uz Jacquesa Houdeka

Foto: Branimir Bradarić
Uz ples, smijeh i dobru zabavu Vukovarci su proveli novogodišnju noć na središnjem gradskom trgu

Kako i priliči, nova 2020. godina u Vukovaru je dočekana veselo i uz lijepe želje. Dočeci su organizirani po kućama, kafićima, restoranima, a posebno veselo bilo je na središnjem gradskom trgu gdje je građane zabavljao Jacques Houdek. Bilo je tu plesa, smijeha, kuhanog vina, a prije svega dobre pjesme i zabave. Sretnu novu godinu Vukovarcima je poželjela zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić sa željama da svima bude bolje. Poželjela je otvaranje novih radnih mjesta, veće plaće, veći broj ljudi na ulicama kao i zaustavljanje iseljavanja i povratak onih Vukovaraca koji su otišli.

Obilazak uz gradonačelnika Vukovara i predsjednika uprave HEP-a U pozivnom centru HEP-a zaposleno 20 radnika s područja Vukovara

– Nadam se da će iduća 2020. godina posebice u tom gospodarskom smislu biti još uspješnija – rekla je Mujkić.

Ove su godine vukovarske gradske vlasti prvi put organizirale i dječji doček Nove godine na kojem su se okupili mališani i njihovi roditelji. Program na trgu započeo je predstavom Dječjeg vrtića Vukovar 1. pod nazivom „Torta Djeda mraza“, a koju su izvele ravnateljica i tete iz vrtića. I najmlađe na trgu zabavljao je Jacques Houdek koji je otpjevao niz dječjih pjesama. Inače, ovo je bio prvi Jacquesov nastup u Vukovaru. Zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić, zajedno s okupljenim mališanima, odbrojala je deset sekundi prije podneva kada su mališani iz Vukovara simbolično dočekali Novu 2020. godinu.

– U gradskoj upravi odlučili smo i djeci podariti osjećaj iščekivanja budući da maleni uvečer odu ranije spavati, a lijepo je osjetiti kako je to dočekati Novu godinu – rekla je Mujkić.