Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska
suradnja Opće bolnice Zabok i Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo

'Za kvalitetniju zdravstvenu skrb važno je povezati fakultete i bolnice'

Suradnja Opće bolnice Zabok i Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo
Foto: Krapinsko-zagorska županija
Dekan Včev je Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana opisao kao malu sredinu u kojoj rade veliki ljudi

Ovo je mjesto koje ima velik potencijal, rekao je dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku, Aleksandar Včev, u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana. Tamo je održana svečanost kojom je označeno njezino proglašenje Zavodom za integrativnu ginekologiju, opstetriciju i minimalno invazivnu ginekološku kirurgiju Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Počinje energetska obnova bolnice u Popovači Obnovit će se tri odjela i bolnička kuhinja

Na svečanosti je Včev simbolično uručio tablu s imenom novoutemeljenog Zavoda za integrativnu ginekologiju, opstetriciju i minimalno invazivnu ginekološku kirurgiju njegovom prvom pročelniku Rajku Furešu. Na svečanosti je bila i zamjenica župana Jasna Perek, koja je čestitala na utemeljenju Zavoda te istaknula izvrsni rad Opće bolnice Zabok.

Krapinsko-zagorska županija brine da naši stanovnici imaju kvalitetnu zdravstvenu skrb, a kako bi ona bila u koraku sa strukom moramo misliti i na povezivanje naših zdravstvenih ustanova sa znanstvenim i sveučilišnim institucijama. Otvaranjem ovog zavoda, zapravo se daje novo priznanje Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana za sav onaj predani rad u proteklim godinama – istaknula je zamjenica župana za društvene djelatnosti te podsjetila kako Fakutlet za dentalnu medicinu i zdravstvo iz Osijeka u Pregradi ima preddiplomski studij na kojem svoje obrazovanje mogu nastaviti medicinske sestre i tehničari, te kako je pokrenuta inivijativa da se tamo osigura i diplomski studij.

Ortopedska bolnica Biograd na Moru IMA SVE PREUVJETE U Biogradu žele graditi vodeći gerontološko gerijatrijski centar EU

Dekan Včev je Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana opisao kao malu sredinu u kojoj rade veliki ljudi.

- Ovo je mjesto koje ima veliki potencijal. Jako nam je drago da je ovo naša nastavna baza i primjer izuzetno dobre suradnje s regionalnom i lokalnom samoupravom. Nadamo se da je ovo jedan od prvih koraka ka razvoju studijskih programa u ovoj županiji s težištem na Općoj bolnici Zabok - istaknuo je Včev.

Voditelj Odjela ginekologije i porodništva Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Rajko Fureš rekao je da je dobivanje titule fakultetskog Zavoda veliki podstrek svim djelatnicima u OB Zabok i bolnici hrvatskih veterana, ali u čitavoj županiji za daljnji stručni rad.

SURADNJA U Umagu će se održati prestižna ljetna škola moskovskog VGIK-a

- S boljom edukacijom moći ćemo pružiti maksimalno kvalitetnu uslugu. Uz status Zavoda planiraju se konstantne edukacije i usavršavanje djelatnika kako bi se moglo odgovoriti na najsuvremenije trendove medicinske znanosti - rekao je voditelj Odjela ginekologije i porodništva, ujedno pročelnik novoutemeljenog Zavoda za integrativnu ginekologiju, opstetriciju i minimalno invazivnu ginekološku kirurgiju.

Okupljene su pozdravili i ravnatelj Opće bolnice Zabok i hrvatskih veterana Tihomir Vančina te zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek.

U sklopu obilježavanja utemeljenja Zavoda u Sportskoj dvorani Srednje škole Pregrada bit će odigrana i prijateljska malonogometna utakmica između ekipa zabočke bolnice i osječkog fakulteta.