Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
POTPISANO 86 UGOVORA ZA SUFINANCIRANJE KUPNJE STANA ILI KUĆE

Za pomoć mladim obiteljima 2,5 mil. kuna

Foto: Branimir Bradarić
Ugovore je mladim obiteljima uručio župan Božo Galić

Vukovarsko-srijemska županija nastavlja s projektom dodjele financijskih sredstava iz Javnog poziva za sufinanciranje kupnje kuće ili stana za mlade ili mlade obitelji na području Vukovarsko-srijemske županije za 2020. godinu s ciljem rješavanja stambene problematike, naseljavanja mladih i mladih obitelji te sprečavanja iseljavanja.

Županija nagradila tri najbolja IT projekta polaznika Start IT akademije Blaženko Boban: Očekujem da ćemo postati referentni centar za cijelu jugoistočnu Europu

Pročelnik županijskog Upravnog odjela za mlade, sport i demografiju Kruno Šarić rekao je da je na raspisani Javni poziv pristiglo 165 prijava, od kojih je odobreno njih 86, što je u odnosu na prošlogodišnjih 40 veliki skok.

– Riječ je o mjeri koja je naišla na iznimno dobar odjek u javnosti, imamo prijave iz cijele županije. Za ovu mjeru osigurali smo 2,5 milijuna kuna i to je iznos koji se unatoč rezanju troškova zbog epidemije koronavirusa, a slijedom odluke župana, ne samo nije smanjivao nego je i povećan. Za nekretnine u gradovima podnositelji su dobivali po 25.000 kuna, dok je iznos za nekretnine u selima iznosio 35.000 kuna – rekao je Šarić.

Kazao je i da su svi oni kojima su odobreni ugovori morali ispuniti određene uvjete – podnositeljima zahtjeva u trenutku podnošenja to je morala biti jedina nekretnina, nisu mogli biti stariji od 45 godina i nekretnina koja se kupuje ili uređuje mora biti na području Vukovarsko-srijemske županije.

BORBA S KORONAVIRUSOM U SISAČKOJ BOLNICI Povećan broj postelja za COVID bolesnike

Vodilo se računa i o broju djece u obitelji. Nakon kupnje nekretnine vlasnici je ne smiju prodati pet godina, a u šest mjeseci od potpisivanja ugovora moraju se prijaviti na navedenu adresu. Šarić je i za iduću godinu najavio nastavak programa, a o iznosu sredstava kojima se raspolagati ovisit će i koliko će obitelji moći računati na ovu pomoć.