Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
OPĆINE I GRADOVI PRIHVATILI PRIJEDLOG ZA HUMANITARNU GESTU

Zajedno će financirati režije za stan u Zagrebu

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Održana Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarskosrijemske županije

Na redovitoj sjednici Koordinacije župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije referentica za socijalnu skrb Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ružica Čavar podnijela je izvješće o radu Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti te predložila nastavak projekta o sufinanciranju provedbe medijske kampanje borbe protiv ovisnosti o duhanskim proizvodima, alkoholu i drogama na području županije.

Ministrica VUČKOVIĆ U POSJETU VSŽ Ugovoreni projekti od 1,152 milijarde kuna, isplaćeno je 800 milijuna kuna

Kako je rečeno, županija i jedinice lokalne samouprave potpisat će novi ugovor za iduće tri godine. Čavar je istaknula važnost kampanje i upozorila na sve veću pojavnost ovisnosti koja se tiče cjelokupne zajednice. Napomenula je i da je Vukovarsko-srijemska županija jedina na državnoj razini koja sufinancira prijevoz umirovljenika slabijeg imovnog stanja u toplice.

Predsjednica Društva Hrvatska žena Vinkovci Ljubica Potočić upoznala je općine i gradove s prijedlogom koji bi u budućnosti mogao olakšati provođenje važne humanitarne aktivnosti koju provode već 13 godina.

Zahvaljujući brojnim donacijama postoji stan u Zagrebu u kojem po potrebi borave djeca oboljela od malignih bolesti i njihovi roditelji, a troškove održavanja stana snosi Društvo Hrvatska žena. S obzirom na to da u tom stanu po potrebi borave djeca iz gotovo svih mjesta naše županije, zamolila je sve općine i gradove da pomognu u sufinanciranju režija i održavanja stana simboličnim iznosima prema svojim mogućnostima.

DONACIJA MINISTARSTVA ZDRAVSTVA OPĆOJ BOLNICI "DR. IVO PEDIŠIĆ" SISAK U sisačkoj bolnici sada je 16 respiratora

Sve jedinice lokalne samouprave odlučile su prihvatiti ovaj prijedlog i uključiti se u projekt.