Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Ministrica VUČKOVIĆ U POSJETU VSŽ

Ugovoreni projekti od 1,152 milijarde kuna, isplaćeno je 800 milijuna kuna

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Svima nama je jasno da je naš put naša strategija razvoja, put razvoja poljoprivrednih proizvoda, drvnog sektora i sirovina – rekao je župan Galić

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju te je održan i radni sastanak na kojem se razgovaralo o programima i projektima u poljoprivredi na području županije.

Projekt vrijednost 5,3 milijuna kuna Otvoreno drugo reciklažno dvorište u Sisku

Župan zadovoljan sastankom

Govoreći o održanom sastanku, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić kazao je kako se razgovaralo o brojnim temama te da je on zadovoljan odgovorima koje je dobio, a to se prije svega odnosi na završetak županijskih investicija koje su započeli.

– To je završetak prve faze Drvno-tehnološkog centra u Gradištu kao i dodatna financijska sredstva za nastavak Projekta Slavonija, Baranja i Srijem. Tu je druga faza Agrotehnološkog centra za skladištenje i doradu voća i povrća, a isto tako govora je bilo i o nastavku gradnje hladnjača i prostora i zadovoljan sam. Mi smo te projekte prijavili – rekao je Galić.

Dodao je kako nastavak financiranja svih tih županijskih projekata u poljoprivredi i gospodarski oporavak idu dalje, ali i da je rečeno da, ako svi ti projekti ne budu uvaženi i prihvaćeni, Ministarstvo će sredstva osigurati.

DONACIJA MINISTARSTVA ZDRAVSTVA OPĆOJ BOLNICI "DR. IVO PEDIŠIĆ" SISAK U sisačkoj bolnici sada je 16 respiratora

– Svima nama je jasno kako je naš put naša strategija razvoja, put razvoja poljoprivrednih proizvoda, drvnog sektora i sirovina, a tu se vrše dvije centralizacije. Mišljenja smo da se sirovina treba podržavati jer tu su radna mjesta. Vjerujem kako će sektori biti zadovoljni i kako će Vlada RH u tom smjeru donositi decentralizaciju. Inače, 195 projekata je prijavljeno u gospodarski oporavak, osigurane su dvije milijarde kuna. Mali proizvođači ove godine neće imati problema oko plasmana robe jer pomažemo i dalje. Otvorili smo fakultet u drvnom sektoru koji prenosi informacije na naše srednje škole, prenosi projekte iz fondova EU, ali i novac za potrebe škole i fakulteta – kazao je Galić.

Ulaganje u poljoprivredu

Govoreći o održanom sastanku, ministrica Vučković spomenula je i neke od projekata koji se provode, a važni su za Vukovarsko-srijemsku županiju.

– U ovom programskom razdoblju ugovorili smo projekte u vrijednosti od 1,152 milijardi kuna od čega je gotovo 800 milijuna kuna isplaćeno. Riječ je o ugovorenim vrijednostima. U te projekte ulažu brojni korisnici, poljoprivrednici, prerađivači i gospodarstvenici tako da u te projekte treba vjerovati i treba biti zadovoljan što se tom mjerom isplaćuju sredstva – rekla je Vučković.

SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE Župan: Svi najavljeni projekti se realiziraju

Dodala je i kako pored programa ruralnog razvoja, koji donosi strukturnu preobrazbu, više od dvije milijarde kuna u ovom programskom razdoblju uloženo je u poljoprivredu Vukovarsko-srijemske županije iz jamstvenih poljoprivrednih sredstava kao potpora dohotku poljoprivrednika te će ta sredstva zadržati i u idućem programskom razdoblju.

Tijekom posjete Vukovaru Vučković je uručila i dva ugovora korisnicima potpore 6.4.1. “Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“, i to PO Kolarić i stolarskoj radnji Drvomont. Ovom potporom spomenute dvije tvrtke osigurale su sredstva za kupnju strojeva koji omogućuju viši stupanj prerade drveta, koji se koriste u proizvodnji namještaja, kao i za opremu za varenje i nabavu dostavnoga vozila.