Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Održana početna konferencija

Započeo projekt EU “Super je biti različit”

Foto: Grad Vukovar
Program je usmjeren na unapređenje i razvoj novih programa za darovitu te djecu s teškoćama u razvoju

Provedba EU projekta „Super je biti različit“ počela je konferencijom, a riječ je o projektu vrijednom više od 1,3 milijuna kuna, koji se financira sredstvima EU. Kako je rečeno na konferenciji, svrha je projekta unapređenje kvalitete života darovite djece i djece s teškoćama u razvoju uključivanjem u nove programe dječjih vrtića.

Upitna gradnja Vukovar Towera Pavliček: Ministarstvo kulture ugrožava projekt od 185 milijuna kn

– U sinergiji gradskih institucija, ovaj put Razvojne agencije Vukovar, Dječjeg vrtića Vukovar 1. i Dječjeg vrtića Vukovar 2. imamo i lijep projekt koji je istovremeno usmjeren na one najranjivije skupine, djecu s teškoćama u razvoju, ali i na darovitu djecu. Projektom se nude dva različita pristupa, što je djeci u vrtiću posebno važno jer im se na ovaj način od najranije dobi pristupa na individualni način Vukovara Ivana Mujkić.

Korisnik je ovog projekta Dječji vrtić Vukovar 1., dok je Dječji vrtić Vukovar 2. partner u projektu.

Jeftinija toplinska energija Solarno termalno polje u Borovu naselju

– Projekt je usmjeren na unapređenje, razvoj i provedbu novih programa rada s darovitom djecom i djecom s teškoćama u razvoju. S jedne strane, darovita i visokomotivirana djeca prepoznata su kao one osobe koje u odnosu prema svojim vršnjacima mnogo toga čine prije, brže, drugačije i bolje, odnosno dosljedno postižu znatno bolja i iznadprosječna postignuća od svojih vršnjaka. S druge strane, djeca s teškoćama u razvoju nesporno su najranjiviji članovi društva, kojima je nužna višestruka zaštita i skrb u svim sferama života, a za njih će se putem ovog projekta moći učiniti više upravo zapošljavanjem psihologa – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1. Mirjana Kulić.