Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
PREKOGRANIČNA SURADNJA

Započinje provedba projekta centrikomNET

Započinje provedba projekta centrikomNET
Foto: Srećko Niketić/PIXSELL
Projekt je usmjeren na izvozno orijentirane MSP-e, nezaposlene mlade osobe, poduzetničke potporne institucije...

“Povećanje konkurentnosti transnacionalnih centara poslovnih kompetencija i mreža - centrikomNET” naziv je projekta koji provode Općina Stari Jankovci, kao nositelj, te Centar kompetencija, Općina Tovarnik, Razvojna agencija Žepče (BiH) i Unija poslodavaca Crne Gore kao partneri.

Impresivni kompleks Stonskih zidina i tvrđava sagrađen je u 14. stoljeću, a njegove najvažnije točke su tvrđava Veliki kaštio u Stonu i tvrđava Koruna u Malom Stonu FINALE IZBORA Povijest na zrnu soli – projekt kojim je obnovljena stonska baština

Projekt usmjeren na inovativne modele za povećanje konkurentnosti poduzetnika započeo je s provedbom 1. kolovoza 2020. godine. Cilj je projekta ojačati poduzetničke potporne institucije Vukovarsko-srijemske županije (Hrvatska), Zeničko-dobojskogkantona (Bosna i Hercegovina) i Podgorice (Crna Gora) primjenom inovativnih modela za povećanje konkurentnosti lokalnih MSP-a. Kako se navodi, projekt je usmjeren na izvozno orijentirane MSP-e, nezaposlene mlade osobe, poduzetničke potporne institucije, istraživačke organizacije te lokalnu samoupravu.

Sudionici navode da će projekt kroz programe obuke, treninge i praktično mentorstvo nuditi mogućnost unapređenja poslovnih kompetencija projektnih partnera i nezaposlenih osoba te jačanja kapaciteta poduzetnika u primjeni novih tehnologija i inovativnih rješenja u poslovanju. Provedbom projektnih aktivnosti također će se unaprijediti model prekograničnog partnerstva javnog, privatnog i istraživačkog sektora za pristup i razmjenu kompetencija, iskustava i znanja za povoljno poslovno okruženje.

Više od 800.000 kuna su Grad Kutina i kutinske osnovne škole povukle iz europskih fondova za sufinanciranje školske prehrane dok se iz gradskog proračuna sufinancira i trošak boravka djece u produženom boravku Ususret novoj školskoj godini u Kutini U sklopu projekta ‘Vrijeme za gablec 2’ osigurana školska prehrana za 789 učenika iz pet škola

Projekt je sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije u sklopu programa prekogranične suradnje INTERREG IPA Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014. – 2020. Trajanje je 24 mjeseca, a proračun iznosi gotovo 660 tisuća eura.