Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
Pazin

Započinju radovi na rekonstrukciji ceste od Male do Vele Trabe

Cesta od naselja Mala Traba do naselja Vela traba
Foto: Grad Pazin
Radovi se odnose na pripremne radove za asfaltiranje i asfalterske radove na makadamskom dijelu nerazvrstane ceste NC0101 u dužini od približno 500 metara, prosječne širine tri metra

Radovi na Rekonstrukciji nerazvrstane ceste NC0101 (NC500700 – Vela Traba – D48) od naselja Mala Traba do naselja Vela Traba počet će sutra, 3. kolovoza, a odnose se na pripremne radove za asfaltiranje i asfalterske radove na makadamskom dijelu nerazvrstane ceste NC0101 u dužini od približno 500 metara, prosječne širine tri metra.

Valter Flego razvoj tržišta rada Predstavljen EU projekt REI II u Istarskoj županiji

Investitor radova je Grad Pazin, Izvođač trgovačko društvo CESTA d.o.o. iz Pule, a stručni nadzor građenja i koordinator zaštite na radu trgovačko društvo Učka – konzalting d.o.o. iz Pazina.

Planirano vrijeme izvođenja radova je tri mjeseca.

Projekt rekonstrukcije nerazvrstane ceste financira se sredstvima iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj na temelju Pravilnika o provedbi Mjere 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., podmjera 7.2. „Ulaganja u izradu i poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije“, tip operacije 7.2.2., „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“. Financiranje iznosi 100% prihvatljivih aktivnosti na projektu.

Turisti u Rovinju sjajni rezultati Rovinj ostvario dva milijuna noćenja šest dana prije u odnosu prema prošloj godini