Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
“Najljepši školski vrtovi”

Značajne nagrade za dvije osnovne škole iz županije

Najljepši školski vrtovi - VSZ
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Obje škole već su dobivale razne nagrade za svoj rad i aktivnosti

Škole iz Vukovarsko-srijemske županije aktivne su na brojnim područjima pa se tako i redovito javljaju na razna natjecanja na kojima osvajaju zapažene nagrade. S time su nastavile i OŠ Antuna Bauera iz Vukovara i OŠ Antuna i Stjepana Radića iz Gunje koje su sudjelovale u projektu “Najljepši školski vrtovi”.

U tom programu sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, djeca iz centara za odgoj i rehabilitaciju te djeca iz domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastitog krajolika i povratak tradicijskim vrtovima u svim hrvatskim područjima.

Djeca i župan isprobali su kako rade mobilni uređaji Zaživio županijski projekt “Virtualna stvarnost u Bibliobusu” VR naočale na oči i uđete u svijet Ružičke, rimskih careva iz Cibale

U sklopu programa vukovarska OŠ Antuna Bauera osvojila je 2. mjesto za najljepšu učionicu na otvorenome dok je OŠ Antuna i Stjepana Radića iz Gunje dobila Priznanje za kontinuitet u “Najljepšim školskim vrtovima”. Inače, obje su škole već ranije bile nagrađivane za Najljepše školske vrtove, a radost dodjele i priznanja sa školama je podijelila i županijska pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Jadranka Mustapić Karlić.

Srijemski doručak u Zagrebu Srijemski doručak predstavljen i u Zagrebu Nigerijki Boromise svidio 
se kulen i pečena kobasica s flekicama

Nagrade su tradicionalno dodijeljene u HRT-ovu radijskom i koncertnom studiju “Zvonimir Bajsić“ u Zagrebu gdje je istaknuto da ovaj Ekološko-obrazovni projekt Hrvatska radiotelevizija provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnih privatnih donatora.

Pokroviteljica natječaja i svečane dodjele nagrada i ove je godine predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. U predvorju studija naše su nagrađene škole na štandu izložile tradicijske proizvode slavonskog kraja.      

Lipički osnovci iz Zagreba su se vratili sa Zlatnom poveljom HRT-a Nagrađen višegodišnji vrijedan rad učenika i nastavnika Lipička osnovna škola ima najljepši vrt u Hrvatskoj