Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Objavljen Javni poziv za sufinanciranje poduzetnika

Dijele bespovratnih 900.000 kuna – cilj je očuvanje radnih mjesta, veća zaposlenost

Foto: Branimir Bradarić
Vukovarsko-srijemska županija je prvi put raspisala ovakav javni poziv, koji traje od 5. travnja do 15. studenoga ili dok planirana sredstva ne budu utrošena

Vukovarsko-srijemska županija objavila je javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora sukladno Programu poticanja razvoja poduzetništva na području VSŽ-a za razdoblje od 2019. do 2022. kao i Odluke o mjerama poticanja razvoja poduzetništva na području VSŽ-a za 2019.

Javni poziv za potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju Županija im je podrška: Biljnim proizvođačima i stočarima 
do 10.000 kuna potpore

Na temelju poziva dodijelit će se potpore za razvoj i unapređenje poslovanja; potpore za razvoj i primjenu inovacija i novih proizvoda; potpore za savjetovanje, informiranje i obrazovne aktivnosti; potpore za organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama, sajmovima i konferencijama te potpore za razvoj klastera.

Stigle prve prijave

– Cilj je dodjele bespovratnih potpora aktivno poticanje pozitivnih gospodarskih trendova, ponajprije stvaranje pretpostavki za povećanje zaposlenosti i očuvanje postojećih radnih mjesta, povećanje konkurentnosti gospodarskih subjekata, razvoj i stvaranje inovativnih proizvoda i usluga te jačanje ljudskih potencijala, navodi se u pozivu koji je objavila Županija.

Financirano najvećim dijelom iz fondova EU Besplatne sportske aktivnosti za djecu i mlade s teškoćama

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Zrinka Čobanković istaknula je kako je za raspisani poziv za ovu godinu u proračunu predviđeno ukupno 900.000 kuna.

– Već smo zaprimili prve prijave poduzetnika. Isto tako svakodnevno imamo i brojne pozive zainteresiranih koji su očito prepoznali ovu mjeru kao kvalitetnu – rekla je Čobanković dodajući kako uz odjel koji ona vodi javni poziv provodi i Upravni odjel za sport, mlade i demografiju.

Podsjetila je kako je ovo prvi put da Vukovarsko-srijemska županija raspisuje ovakav Javni poziv te da je predviđeno da on bude otvoren do 15. studenoga ili pak dok planirana sredstva ne budu utrošena. S obzirom na veliki interes poduzetnika, već sada se razmišlja o mogućnosti da sredstva za takav ili sličan javni poziv budu i veća, a sve zato da se poduzetnicima pomogne i olakša svakodnevno poslovanje.

Županija subvencionira postavljanje električnih priključaka za dva OPG-a Jači priključak za nove planove: OPG Balić gradio bi hladnjaču, a OPG Asić povećat će mužnju na 300 ovaca

– Svi smo svjesni teškoća i što sve tržište donosi tako da je svaka pomoć više nego dobrodošla. Predvidjeli smo širok spektar mjera tako da vjerujem kako će svatko moći pronaći nešto za sebe – rekla je Čobanković.

Detaljnije na web-stranici

Treba znati i kako je sukladno javnom pozivu predviđeno da županija sufinancira i do 50 posto opravdanih troškova pojedinih mjera. Maksimalan iznos sredstava po nekoj od pojedinačnih mjera je do 50.000 kuna.

Sve informacije u vezi s javnim pozivom mogu se pronaći na internetskoj stranici Županije www.vusz.hr. Tu su isto tako navedeni i neki linkovi koji dodatno objašnjavaju odredbe. U okviru pojedinog javnog poziva prijavitelj može prijaviti isključivo jednu projektnu prijavu. Sve ostale informacije vezane za javne pozive mogu se dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo i regionalni razvoj te Upravnom odjelu za sport, mlade i demografiju.

Iz županijskog proračuna Potpore za poticanje poduzetništva