Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Objavljeni javni pozivi za dodjelu novca

Županija i Turistička zajednica dijele potpore događanjima u turizmu

Longin
Foto: Zadarska županija
Bitno nam je zadržati status jedne od top destinacija na Jadranu – ističe zadarski župan Božidar Longin

Zadarska županija i županijska Turistička zajednica niz godina kontinuirano dodjeljuju potpore događanjima dajući tako poticaj organizatorima, a još se u 2015. krenulo s udruživanjem sredstava te dodjelom putem Javnog poziva. Uočivši da se trendovi i motivi mijenjaju, a naši posjetitelji postaju sve zahtjevniji, te prepoznavši potrebe organizatora, ali i tržišta, od ove godine kreće se s razdvajanjem u dva javna poziva.

U finalu su slavili košarkaši Gimnazije Vladimira Nazora Povratak školskog sporta na velika vrata Natjecanje u futsal ligi tek od ove godine, a već se natječe 500 učenika

– Dva će javna poziva olakšati učinkovitost i bržu obradu, a oba imaju svrhu podržati organizatore koji privlače turiste na destinaciju i stvaraju dodatnu ponudu u turizmu, poglavito u predsezoni i posezoni – kaže županijski pročelnik za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i fondove EU Lovro Jurišić.

Zadarska županija tijekom cijele godine provodi aktivnosti kojima se želi podići svijest o području županije kao atraktivne turističke destinacije.

– Cilj županije je stalno unapređenje i jačanje turističke ponude posebice u predsezoni i posezoni, ali i na turistički nerazvijenim područjima. Samo tako možemo doći do cjelogodišnjeg poslovanja u turizmu. Bitno nam je zadržati status jedne od top destinacija na Jadranu. Samo daljnjim ulaganjima u obogaćivanje turističkog sadržaja županije istaknut ćemo atribute naše destinacije te je učiniti prepoznatljivom i drugačijom od ostalih, odnosno utjecati na povećanje broja turista, promicanje vlastitog identiteta te jačanje kvalitete življenja i općenito imidža destinacije – istaknuo je župan Božidar Longin.

Na najdugovječniju smotru vina u županiji prijavljeno je 60 bijelih i 66 crnih vina U Stankovcima održano 22. izdanje festivala Vinkovo Muškat žuti i syrah šampioni među 126 uzoraka vina

Predmet Javnog poziva ZŽ-a dodjela je bespovratnih sredstava za događanja u turizmu na području županije u 2019., koja su snažan motiv dolaska turista te obogaćivanje turističkog sadržaja destinacije, u što spadaju kultura i zabava, sportska te eno-gastronomska, povijesna, tradicijska i ostala događanja. Osigurano je 400.000 kuna.

Javni poziv objavljen je 7. veljače na stranicama Zadarske županije, a operativno će ga provoditi Upravni odjel za turizam. Krajnji rok za podnošenje kandidatura je 30 dana od dana objave.

Drugi Javni poziv provodi Turistička zajednica ZŽ-a za potpore marketinškim aktivnostima. Pozivi su objavljeni na stranicama Županije i TZ-a. 

Dinaridi Na sastanku župana s ministrom Ćorićem najavljeno javno nadmetanje Uskoro dozvole za istragu ugljikovodika na Dinaridima Svečanost dodjele nagrada dobitnicima održana je u Zagrebu u sklopu međunarodne konferencije “Što je Europska unija?” EU2ME kreativni natječaj u kojem su mladi iznijeli što za njih znači eu Mladi iz Zadra autori najboljeg sastavka i videa