Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
VINKOVCI ZA DJECU S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU

Županija sufinancirala obnovu i uređenje školskih prostorija

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Učenici posebnih odjela dobit će najsuvremenije prostore za nastavu u OŠ A. G. Matoša

Tijekom prošle godine završeni su radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole “Antun Gustav Matoš” u Vinkovcima, a sada su ondje u tijeku radovi na uređenju prostorija odjela za djecu s teškoćama u razvoju. U ovome projektu, u suradnji s Gradom Vinkovcima, sudjeluje i Vukovarsko-srijemska županija.

PROJEKT VRIJEDAN SEDAM MILIJUNA KUNA U Općini Jarmina otvoren novi dječji vrtić

Navode da će projektom obnove i uređenja biti adaptirani i uređeni prostori triju učionica i dviju zajedničkih prostorija za djecu s poteškoćama u razvoju koja pohađaju ovu školu. Ukupna vrijednost svih radova na uređenju i adaptaciji iznosi milijun kuna, a s 400.000 kuna sufinancira ih Vukovarsko-srijemska županija. Završetkom radova učenici posebnih odjela dobit će najsuvremenije prostore za nastavu i zajedničko korištenje. Planirani rok završetka svih radova u sklopu projekta je 1. lipnja 2021., što će u novoj školskoj godini 2021./2022. omogućiti učenicima pohađanje nastave u novim učionicama.

Posebni odjeli u OŠ Antuna Gustava Matoša uvedeni su 1993., a iz godine u godinu broj učenika s poteškoćama u razvoju povećavao se. Trenutačno ovu školu pohađa 68 djece s teškoćama u razvoju, a ne dolaze samo iz Vinkovaca nego i iz okolnih naselja Vukovarsko-srijemske županije. Učenici su raspoređeni u sedam odgojno-obrazovnih skupina, četiri kombinirana razredna odjela, jedan produženi stručni postupak, a organizirana je i nastava u kući za ukupno sedam učenika.

Predstavljen jedan od projekata Započela realizacija projekta gradnje Regionalnog centra za digitalizaciju i razvoj

Na nastavu učenici dolaze u prijepodnevnoj smjeni, a u školi i dalje provode sve modele i preporuke s početka školske godine.