Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
Ove nedjelje na Zelinskoj gori - Kladeščici

Dođite na Zelinsku kestenijadu!

Bit će i roštilj
Foto: Grad Sveti Ivan Zelina
I ove godine svima koji dođu bez automobila Grad daruje mjericu pečenih kestena, a posjetitelje očekuje i bogata gastroponuda

Pečeni kesteni, kesten-pivo i biciklijada samo su neke od zanimljivosti na Zelinskoj kestenijadi, koja će se ove nedjelje tradicionalno održati u srcu Prigorja na Zelinskoj gori – Kladeščici. Udruga “Fit Forma” i ove će godine organizirati pješačenje na Kladeščicu. Ove godine postoji i dodatna ruta pješačenja za sve one koji žele izbjeći motorna vozila. Grupa građana organizirano će se okupiti ispred Streljane u Čegcima (osiguran parking) te pozivaju i ostale zainteresirane na put pješice rutom Čegci – Poklon – Kladeščica. Svi su ostali pozvani da u ovu prirodnu oazu dođu pješice ili na biciklu jer će klub zelinskih biciklista SIC organizirati biciklijadu. Za one koji će dolaziti autom ili motorom poželjno bi bilo da ne voze između 10.30 i 12 sati kako bi organizirane skupine rekreativaca koji kreću u 10 s Trga Ante Starčevića nesmetano stigle na vrh Kladeščice.

Konjička revija Održana 3. Međunarodna svetoivanjska konjička revija Imamo najljepše konje u kraju

Na Kestenijadu stiže i Pivovara Crafter’s iz Dugog Sela koja će, uz nekoliko odabranih vrsta piva, predstaviti i pivo s kestenom. Gljivarska udruga “Amanita” organizira jesensku gljivarijadu i druženje na Kladeščici, a lovačko društvo Srndać u lovačkom domu na Kladeščici natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića s početkom u 11 sati. Svim natjecateljima bit će osigurana određena količina mesa i drva po potrebi, a nakon proglašenja pobjednika, posjetiteljima će se podijeliti gulaš.

Zavičajni KUD Sinac iz Zagreba održat će nastup tradicionalnih plesova, a Udruga “Srce” prezentirati i prodavati svoje radove, kao i domaće slastice. I ove godine Grad svima koji dolaze bez automobila daruje mjericu pečenih kestena, a posjetitelje očekuje i bogata gastroponuda: gljivarski i lovački kotlić, grah, roštilj te kolači od kestena. Djeca mogu uživati u raznim sportskim igrama, druženju i boravku na zraku.

Sveti Ivan Zelina I ove godine u školske klupe uz besplatne udžbenike “Grad je tu da pomogne roditeljima” Vožnja Zelinskom gorom Ljubitelji biciklizma uživali za vrijeme Otvorenih dana bregdowna Adrenalinska vožnja Zelinskom gorom