Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
Mjerama za poduzetnike podigli zaposlenost

Evo koji je grad treći u Hrvatskoj po rastu broja zaposlenih

Sveti Ivan Zelina
Foto: Grad Sveti Ivan Zelina
Broj zaposlenih u Zelini povećao se za 70,2 posto u odnosu na 2016., a 102,2 posto u odnosu na 2013. godinu

Grad Sveti Ivan Zelina treći je hrvatski grad po rastu broja zaposlenih u prošloj godini, ali i u razdoblju od 2013. do 2017. Pokazali su to službeni podaci o zaposlenosti u 2017. godini koje je objavio Državni zavod za statistiku. Broj zaposlenih povećao se za 70,7 posto u odnosu na 2016. a 102,2 posto u odnosu na 2013. godinu.

Solarni paneli/Ilustracija Sveti Ivan Zelina među potpisnicima dokumenta važnog za energetsku budućnost zgrada Do 2050. gotovo nulta potrošnja energije

Ove brojke, kažu iz Grada, rezultat su malih poboljšanja koji stvaraju preduvjete za održiv i dugoročan napredak Svetog Ivana Zeline. Jedna od njih je subvencioniranje kamate poduzetnicima u iznosu od 2 posto, koja u kombinaciji s drugim mjerama na području Zeline omogućuje da u nekim slučajevima i potpuno pokriju trošak kamata.

– Bilježimo povećanje otvaranja novih pogona na području grada i posredno povećanje broja radnih mjesta. Izmijenili smo rigidne odredbe prostornog plana, čime smo potaknuli ulaganja i razvoj građevinskog sektora, a izgradnju poslovnih objekata podržali smo smanjenjem cijene komunalnog doprinosa. Sve je to zajedno rezultiralo povećanjem stope zaposlenosti – izjavio je gradonačelnik Hrvoje Košćec.

Akcija čišćenja potoka Topličica Radovi gotovi do kraja godine Potok Topličica opet će puniti zelinske bazene

Sveti Ivan Zelina je u 2018. godini proglašen i šestim gradom u Hrvatskoj u kategoriji srednjih gradova koji najviše izdvajaju za obrazovanje. Nastavak je to aktivnosti i ulaganja u obrazovanje, demografske mjere i socijalnu politiku mladih.

– Lani smo dobili nagradu Grad građana, a donijeli smo i Strategiju za djecu i mlade. Ove godine povećali smo naknadu za novorođenčad, nastavili sa sufinanciranjem udžbenika, vrtića, produljenog boravka i prijevoza za studente i učenike – komentirao je gradonačelnik Košćec.

Zelingrad Predstavljena je dokumentacija za projekt vrijedan 32 milijuna kuna Obnavlja se srednjovjekovni Zelingrad