Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska
Turistička ponuda i za najzahtjevniju klijentelu

Luksuzna rustikalna vila u zaseoku Kotišina za ekskluzivni odmor bogatih gostiju

Kamena vila udobno se ugnijezdila iznad Makarske, u podnožju Biokova
1/4
Foto: My home Adriona
Vila za odmor u vlasništvu je sestara Ivane Tandare i Antonele Duvnjak

Makarska turistička ponuda odnedavno je postala bogatija za luksuznu, rustikalnu vilu namijenjenu najzahtjevnijoj klijenteli, ljudima koji cijene tradiciju, patinu, netaknutu prirodu, ali se ni na odmoru ne žele odreći luksuza i komfora. 
Riječ je o vili za odmor My home Adriona, u vlasništvu sestara Ivane Tandare i Antonele Duvnjak, Makaranke sa zagrebačkom adresom.

organska kozmetika Proizvodi iz Makarske u Nürnbergu, na vodećem sajmu prirodne kozmetike

Starinski stil

– Prije nekoliko godina došle smo na ideju da sagradimo autentičnu dalmatinsku kuću koja će izgledati baš kao što su izgledale kuće naših djedova i baka. Vodio nas je princip da to mora biti autentično i slijediti dalmatinski, odnosno mediteranski stil s dodirom luksuza. Obje smo hedonistice i lako smo zamislile sebe u ulozi budućih klijenata, osoba s razvijenim smislom za lijepo koje vole i poštuju tradiciju, ne bojeći se miješati je s modernim i luksuznim – ispričala nam je Ivana Tandara.


Kamena vila udobno se ugnijezdila iznad Makarske, u podnožju Biokova, u zaseoku Kotišini, 400 metara udaljena od botaničkog vrta koji je utemeljio još dr. Jure Radić i na rubu parka prirode Biokovo, okružena autohtonom vegetacijom, s božanskim pogledom koji ostavlja bez daha na otoke Hvar, Brač i Jadransko more. 
Arhitektura je autentično dalmatinska. Kuća je izgrađena od kamena, s drvenim škurama, a osobitu su pozornost posvetile uređenju interijera. Pazile su na svaki detalj. Interijer je opremljen restauriranim, antiknim pokućstvom, kao i novim, ali u tradicionalnom, mediteranskom stilu. Primjerice, kreveti su od greda, ali madraci su vrhunski i zadovoljavaju sve uvjete luksuznog boravka. Uz postelje su tradicionalni ‘kantunali’, a u sobama autentične lampe. Blagovaonica i kuhinja također su opremljene namještajem u starinskom stilu. Sve odiše patinom i stilom, a za uređenje unutrašnjosti vile, kaže nam Ivana Tandara, nisu koristile usluge profesionalnog dekoratera. 


Grad festivala želi pokazati autentičnost mediteranske kulture Od majstora stripa i Kraftinga do klapa i opere "Ero s onoga svijeta" u gradskoj luci

– Vlasnica sam marketinške tvrtke Idea Eventus, organiziramo evente i svoju strast prema scenografiji usmjerila sam u uređenje kuće. Na koncu smo dobile ono što smo željele: mogućnost ponude komfornog odmora suvremenom gostu u rustikalnom dvorcu u kojem se osjeća dah prošlosti – priča Ivana Tandara.


Vila je površine 392,26 metara četvornih. Uz kuhinju s blagovaonicom i dnevnim boravkom u ponudi su četiri sobe s kupaonicama, a kako bi svojim gostima približile bogatstvo prirodnih ljepota svoga zavičaja i ispričale priču o Dalmaciji svakoj su sobi dale imena po biljkama koje su specifične za ovu lokaciju: lavanda, smilje, maslina i mandarina. Kupaonice u svakoj sobi opremljene su prirodnom kozmetikom napravljenom upravo od vrste bilja čiji naziv nose.
 A budući da suvremeni gosti visoke platežne moći znaju uživati, tu je i prostor za wellness & spa s tuševima, saunom, relax prostorom s ležaljkama, jacuzzijem, stazom za refleksologiju i teretanom. Imaju i sobu za zabavu sa stolom za biljar, cigar-barom i wine-barom. Ponuda vina posebna je priča. U vinskom podrumu drže isključivo hrvatska visokokvalitetna vina.

Goran Marić Ministarstvo državne imovine Potpisana tri ugovora o darovanju zemljišta i nekretnina u Baškoj Vodi i Makarskoj

Prilagođene sobe

Glavno vino podruma je Plenkovićevo, čiji se vinograd nalazi u Baškom Polju, a u ponudi su i brojna druga domaća vina. Pored podruma je tzv. smočnica sa svim našim najpoznatijim ekološkim domaćim proizvodima: pršutom, sirom iz mišine, pancetom, kulenom, ajvarom, džemovima i ostalim delicijama iz cijele Hrvatske.


– Trudile smo se ponuditi dodatni sadržaj i biti bolji od ostalih. Soba u prizemlju prilagođena je osobama s invaliditetom, a imamo i lift za vinski podrum i wellness te rampu do vanjskog bazena, terase i game rooma pa u našem objektu punim plućima mogu uživati i ljudi s poteškoćama u kretanju – priča Ivana Tandara.


– Uvjerene smo da svojim gostima možemo ponuditi odmor iz snova, tu smo da ispunimo sve njihove zahtjeve, od najma jahte, helikoptera, chefa i ostalog servisa – priča Ivana Tandara.

Bit će to prva kuća za odmor koja ima vlastitu mobilnu aplikaciju u Hrvatskoj, a možda i šire. Vila će biti otvorena 365 dana u godini zbog svoje dodatne ponude koja se nudi izvan sezone, a to su anti-stress programi za menadžere i wellness & beauty programi za žene. 

Malakološki muzej franjevačkog samostana utemeljio je cijenjeni prirodoslovac fra Jure Radić Malakološki muzej Makarska izgleda fantastično, a otvorit će ga premijer Plenković Više od 3000 primjeraka školjki razgledavat će se i uz zvučne efekte