Izbornik
Naslovnica Gradovi Metković
Sportski događaj koji Metković očekuje u bliskoj budućnosti

Metkoviću najveći sportski događaj u povijesti

Metkoviću najveći sportski događaj u povijesti
Foto: Grad Metković
Nakon prezentiranih kandidatura, Izvršni odbor tajnim je glasovanjem odlučio o domaćinu te objavio da će domaćin Svjetskoga prvenstva u kajak-kanu maratonu 2024. biti naš Metković

Nakon uspješnoga domaćinstva Europskom prvenstvu u kajak-kanu maratonu, koje je u Metkoviću održano u srpnju 2018. godine, a za što smo od svih dobili vrlo pozitivne ocjene, stvorila se zajednička zamisao Grada Metkovića i Hrvatskoga kajakaškog saveza da se Metković kandidira za domaćina Svjetskom prvenstvu u kajak-kanu maratonu 2024. godine.

eu projekt U Metkoviću i Pločama održane dvodnevne radionice 'Osnove poduzetništva'

Za kandidaturu je trebalo dobiti suglasnosti i mišljenje Tehničke komisije Međunarodne kajakaške federacije (ICF), koje smo dobili 18. siječnja ove godine nakon posjeta gospodina Ruuda Heijselaara (tehničkog izaslanika ICF-a) Metkoviću i sastanka s predstavnicima grada Metkovića i Hrvatskog kajakaškog saveza pri čemu su obiđeni smještajni i logistički objekti te sama staza na Neretvi.

U konkurenciji za domaćinstvo s nama su bili puno veći gradovi:

Barnaul (Rusija) – 625.679 stanovnika – glavni grad Altajalskog kraja

Milano (Italija) – 1,3 milijuna stanovnika – glavni grad regije Lombardije i Milanske provincije, peto najveće gradsko područje u Europskoj uniji

Shaoxing (Kina) – grad na južnoj obali zaljeva Hangzhou u istočnoj provinciji Zhejiang – 4,9 milijuna stanovnika

za 17 obitelji U Metkoviću dodijeljeni ključevi za preostale POS stanove

Grad Metković za prezentaciju je pripremio Knjigu ponude (Bid book) i promotivni videomaterijal pa su u Barcelonu otputovali pročelnik JUO Grada Metkovića Ivica Popović, predsjednik Športske zajednice grada Metkovića Ante Zovko i direktorica Turističkoga ureda grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur. Naime, u Barceloni je od 4. do 7. ožujka svoje sastanke održavao Izvršni odbor Međunarodne kajakaške federacije, a 6. ožujka svaki je od gradova kandidata imao 15 minuta za prezentaciju svoga domaćinstva.

Nakon prezentiranih kandidatura, Izvršni odbor tajnim je glasovanjem odlučio o domaćinu te objavio da će domaćin Svjetskoga prvenstva u kajak-kanu maratonu 2024. biti naš Metković.

Veliki je to sportski događaj koji Metković očekuje u bliskoj budućnosti, za koji će se trebati dodatno infrastrukturno i logistički pripremiti jer se sredinom rujna 2024. očekuje 1500 sudionika iz 35 zemalja. To bi znatno produljilo turističku sezonu u našemu gradu, budući da će sve reprezentacije sudionice Natjecanja, kako isprobale stazu na Neretvi, nastojati dio svojih priprema obaviti u Metkoviću.

Protupožarni put Metković Dobro i za razvoj turizma U Metkoviću se gradi protupožarni put

Grad Metković ovim je događajem dobio veliku obvezu i prihvatio se velikoga izazova, za koji vjerujemo da smo mu dorasli. Potvrda tome je uspješno domaćinstvo Europskome prvenstvu u kajak-kanu maratonu 2018. godine, što nam je bila jedna od osnovnih referenca za dobivanje Svjetskoga prvenstva.