Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
“Zelinska šatorijada” održat će se u parku ŠRC-a Zelina

Obiteljska zabava pod šatorima uz glazbu, izlete, sport, branje gljiva i roštiljsku vatru

1/4
Foto: TZ Sveti Ivan Zelina
Šatorijada počinje 23., a prijaviti se može do 21. kolo-voza

Šatori, druženje, izleti, sportske aktivnosti, roštilj... Sve to, ali i puno više, očekuje posjetitelje ovogodišnje, treće u nizu Zelinske šatorijade, koja se održava u parku zelinskog Sportsko-rekreacijskog centra.

Grade radionice za bolju strukovnu nastavu Grad Sveti Ivan Zelina nastavlja ulagati u strukovno obrazovanje

Cilj je ove manifestacije opuštanje i zabava u dobroj atmosferi. Priprema je to za nadolazeći radni ciklus za odrasle te povratak u školske klupe za djecu i mlade. Igrat će se odbojka na pijesku, graničar i brojne druge igre, a za sve je sudionike osiguran i zajednički ručak, “gljivarski kotlić”. Drugog dana Šatorijade, 24. kolovoza, svi će sudionici imati priliku postati dio milenijske fotografije Šime Sakomana, a i posjetiti manifestaciju Bartolovo 2019. Naime, na brijegu Belavina, u Kalinju, 24. kolovoza obilježava se blagdan svetog Bartola u organizaciji Udruga vinara i vinogradara “Brina” i TZG Sv. Ivan Zelina. Tom se prigodom obnavljaju stari običaji postavljanja klopoteca i strašila, koji će u posljednjoj fazi zrenja grožđa iz vinograda tjerati čvorke i druge ptice željne sočnih bobica. Osim toga, odlična.

Na vrijeme se dobro pripremite i ponesite sve što vam treba. To je svakako lagana hrana prilagođena boravku u prirodi, kao što su konzerve, voće, povrće... Za ručak i večeru će se zapaliti roštilj, zato ponesite meso i začine. Nezaobilazan dio opreme je – šator, ali i vreća za spavanje, a za udobnije spavanje, oni koji to žele, mogu ponijeti i madrac na napuhavanje.

Zelina je jedan od gradova koji najviše izdvajaju za poljoprivrednike Subvencioniraju ekoproizvodnju, edukaciju...

Na popisu opreme nalaze se još pribor za higijenu, baterijska svjetiljka, voda, čekić za zabijanje klinova, društvene igre, karte, rezervna odjeća, ali i fotoaparat za bilježenje lijepih trenutaka kojih ovdje svakako neće nedostajati. Dobrodošla je i gitara ili bilo koji drugi instrument, poručuju organizatori. Broj šatorskih mjesta je ograničen, a prijaviti se može do srijede, 21. kolovoza. Postavljanje šatora počinje u petak, 23. kolovoza u 16 sati.

Sanitarni su čvorovi osigurani, a djeca i svi mlađi od 18 godina na Zelinskoj šatorijadi mogu sudjelovati samo uz pratnju roditelja. Svi zainteresirani mogu se detaljnije informirati i obvezno prijaviti organizatoru Turističkoj zajednici grada Svetog Ivana Zeline na e-mail adresu tzg@zelina.hr ili telefonom na broj 01/2061 808. 

Učit će se sviranje klavira, gitare, tambure i harmonike Sv. Ivan Zelina najesen dobiva glazbenu školu