Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
O 102 korisnika na području Čazme brinut će se 17 osoba

Odobrena faza projekta Zaželi koja će trajati tri godine i zaposliti 17 osoba

storyeditor/2024-02-16/cazmaa_b_fo.jpg
Foto: Čazma Za korisnike kojima će se pružati pomoć raspisat će se javni poziv, sukladno pravilima Natječaja Zaželi

Projekt Uključi se!, u okviru nacionalnog programa Zaželi – programa pomoći starijim osobama, u Čazmi se provodi već nekoliko godina. Ovih dana odobrena je još jedna faza toga projekta, pod nazivom Zaželi – prevencija institucionalizacije, koji će trajati tri godine i za koji je odobreno 816.000 eura. Projekt se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda plus, Program "Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027., a prijavitelj je Gradsko društvo Crvenog križa Čazma, uz partnerstvo Grada Čazme. Nadležno tijelo je Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Zapošljavanjem 17 osoba uključit će se 102 korisnika kojima će se pružati usluga potpore i podrške te pridonijeti njihovoj socijalnoj uključenosti. Usto, korisnicima će se osigurati nabava i podjela paketa s potrepštinama. Osobe koje će se brinuti o korisnicima zaposlit će se na 32 mjeseca.

Za korisnike kojima će se pružati pomoć raspisat će se javni poziv, sukladno pravilima Natječaja Zaželi. Koliko su umirovljenici važni u Čazmi govori i činjenica da je u povodu Valentinova održan poseban susret parova koji su obilježili važan jubilej, 50 godina zajedničkog života. Organizator ovog događaja je Matica umirovljenika Čazma uz podršku Grada Čazme. Na ovu tradicionalnu proslavu pozvani su svi bračni parovi koji su članovi Matice i koji su se vjenčali tijekom 1973. godine. Pozivu su se odazvali bračni parovi Milka i Ivan Rakovčan, Marija i Ivan Radan, Ružica i Ivan Frljužec i Marija i Franjo Dianić. 

 

U novoj fazi projekta Zaželi posebno se ističe da će se odvijati tijekom tri godine I u Vinkovcima se nastavlja provedba projekta Zaželi O 197 krajnjih korisnika u gradu skrbit će 33 osobe ŽUPAN dubrovačko-neretvanski sa suradnicima obišao je radove na izgradnji vodoopskrbnog sustava Borovci-Nova Sela te društvenog doma u Kobiljači Ukupno 16 kilometara cjevovoda u devet naselja Završava se vodoopskrbni sustav Borovci – Nova Sela Nakon svete mise položeni su vijenci i zapaljeni lampaši ispred spomenika kardinalu Stepincu Položeni vijenci i zapaljeni lampaši ispred spomenika kardinala Stepinca Tijekom devetnice i na Stepinčevo u Krašiću rekordan broj hodočasnika