Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
Putopisno predavanje Nikole Horvata u zelinskoj knjižnici

Prešao je 2200 km od Iloka do Prevlake

Zelina
Foto: Grad Sveti Ivan Zelina
Horvat je prvi Hrvat koji je prehodao tzv. Pacific Crest Trail, u 163 dana prešao je 4300 kilometara

Gradska knjižnica Sveti Ivan Zelina u sklopu svojih aktivnosti organizira i književne susrete. Jedan od takvih bit će održan ovog petka s početkom u 18 sati uz multimedijalno predavanje Nikole Horvata.

Zelina Projektom “Zaželi” žene pomažu osobama treće dobi Čiste snijeg, kupuju hranu i lijekove, plaćaju račune

”104 dana na Croatian Long Distance Trailu – 2200 km od Iloka do Prevlake” ime je predavanja koje govori o njegovu novom pothvatu u kojem pješice spaja sve krajeve Hrvatske u jednu veliku pješačku rutu od Iloka do Dubrovnika. U sklopu susreta predstavit će i knjigu “Upoznaj Hrvatsku osobno – Teslin priručnik za hodače”. Nikola Horvat prvi je Hrvat koji je prehodao tzv. Pacific Crest Trail, u 163 dana prešao je 4300 km i vidio ljepote saveznih država SAD-a Kalifornije, Oregona i Washingtona. Zaljubljenik je u hodanje, a svaki svoj korak i doživljaj bilježi u putopisne avanture.

Zelina Filmsko ljeto u Svetom Ivanu Zelini s Diverzijama Filmovi i street food pod zvjezdanim nebom

Gradska knjižnica Sveti Ivan Zelina jedno je od društvenih i kulturnih mjesta u Svetom Ivanu Zelini, okuplja građane svih dobnih, obrazovnih i kulturnih skupina. Također prati i tehnologiju današnjice, a početkom ove godine priključila se projektu Digitalni građanin u okviru STEM revolucije koju je organizirao Institut za razvoj i inovativnost mladih. Ovim se projektom želi omogućiti knjižnicama da postanu centri za razvijanje digitalnih tehnologija, a građanima da se bolje suoče s današnjim izazovima i tržištem rada te im pomoći da prevladaju strah od novih tehnologija.

U sklopu ovog projekta knjižnica je dobila više kompleta Micro:bitova koji se mogu posuditi, a knjižničari su prošli obuku kako bi mogli pružati stručnu podršku korisnicima. 

Sveti Ivan Zelina Mjerama za poduzetnike podigli zaposlenost Evo koji je grad treći u Hrvatskoj po rastu broja zaposlenih