Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
prvi grad u Istri u kojem je počelo masovno cijepljenje građana

Puljanima je cijepljenje protiv koronavirusa karta za povratak u normalan život

Foto: Grad Pula
prvi grad u Istri u kojem je počelo masovno cijepljenje građana Pet medicinskih timova građane cijepi u sportskoj dvorani Talijanske osnovne i srednje

Pula je prvi grad u Istri u kojem je započelo masovno cijepljenje građana, a pet medicinskih timova građane cijepi u sportskoj dvorani Talijanske osnovne i srednje škole.

BARANČEK GRADI HALE U NOVSKOJ Novi investitor u Poduzetničkoj zoni Zapad

Zdravi ljudi za dobru sezonu

– Grad je stavio na raspolaganje sve svoje resurse kako bi omogućio da se u što kraćem roku cijepi što više ljudi.

U suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije i Stožerom civilne zaštite Istarske županije, dogovorili smo da za tu potrebu osposobimo sportsku dvoranu Talijanske osnovne i srednje škole. Očekujem od države da što pije osigura adekvatne doze cjepiva – mi smo spremni! Vjerujem da će odziv biti velik. Na cijepljenje gledam kao na kartu za povratak u normalan život! – istaknula je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci.

Govoreći i o cijepljenju u kontekstu predstojeće turističke sezone, zamjenica pulskoga gradonačelnika rekla je kako moramo poslati poruku da smo sigurna destinacija te da držimo epidemiološku situaciju pod kontrolom.

Zaklada ‘Sandra Stojić’ predstavila još jedan projekt iz programa Zaželi Gotovo 2,8 milijuna kuna za zapošljavanje 30 žena koje će se brinuti o 180 sugrađana

– Uspjeh turističke sezone ovisit će o epidemiološkoj situaciji. Istra je prošle godine prije otkrića cjepiva bila sigurna destinacija, nema razloga da to ne bude i ove. Mi ćemo sa svoje strane posložiti sustav tako da možemo brzo i efikasno reagirati.

Bit ćemo spremni za PCR testiranja, za cijepljenje i za sve druge aktivnosti i akcije koje nam garantiraju da ćemo imati zdrave ljude i dobru sezonu! – zaključila je Belci.

Načelnik Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac rekao je da je procjepljivanje stanovništva ključna aktivnost kako bi se završila bitka s koronavirusom.

Nakon Pule slijedi Poreč

– Očekujem da će količine cjepiva koje dolaze u Istru rasti. Hrvatska u travnju očekuje 500 tisuća doza te se i mi nadamo značajnijoj količini što će zahtijevati da se u svih sedam ispostava Istarskih domova zdravlja organizira masovno cijepljenje – zaključio je Kozlevac naglasivši kako poštujući mjere koje su na snazi i u suradnji s građanima svi zajedno možemo pridonijeti da se vrlo brzo situacija poboljša i da uđemo spremni u ljetnu turističku sezonu.

JVP Grada Novske osnovana je prije dvije godine Novljanskim vatrogascima stigla nova oprema za intervencije vrijedna gotovo milijun kuna

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović rekao je kako je sportska dvorana Talijanske osnovne i srednje škole u Puli sada jedini cjepni punkt u Puli te da je zadnji tjedan u ožujku više od 4300 doza distribuirano u primarnu zdravstvenu zaštitu za cijepljenje populacije u Istarskoj županiji.

Ravnatelj Istarskih domova zdravlja Ante Ivančić pojasnio je kako će se u prva tri dana u Puli cijepiti ukupno 1800 građana. Nakon Pule, masovno cijepljenje građana ovaj tjedan započet će u Poreču u sportskoj dvorani Žatika. Dosad je u Istarskoj županiji cijepljeno više od 20.000 osoba s jednom dozom te oko 5000 s dvije doze cjepiva.