Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
ulaganje od 39 milijuna kuna u Čakovcu

U novi Dom zdravlja smješteno je 35 ordinacija

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Međimurski župan Matija Posavec na svečanom rezanju vrpce

Svečanim rezanjem vrpce jučer je u Čakovcu otvorena nova zgrada Doma zdravlja u Čakovcu, u čiju je gradnju uloženo 39 milijuna kuna. Dom zdravlja nalazi se u bolničkom krugu, uz Županijsku bolnicu Čakovec, Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije i Zavod za javno zdravstvo Međimurja.

Nova pogodnost za roditelje Besplatno uz dijete u bolnici

U novi Dom zdravlja na 5300 četvornih metara smješteno je 35 ordinacija, od čega 16 ordinacija opće obiteljske medicine, šest ordinacija dentalne medicine, tri pedijatrijske ordinacije, dvije ginekološke i dvije medicine rada. U objektu će također biti i palijativna, patronažna služba, kućna njega i dentalni rendgen. Župan Matija Posavec kazao je da time cijela ideja dostupnosti, jednostavnosti i kvalitete zdravstvene ustanove dobiva svoj smisao.

– Sve naše zdravstvene ustanove jedna su pokraj druge, a ponekad o pet minuta nekome ovisi život – istaknuo je.

Dodao je i da nigdje drugdje u Hrvatskoj nema toliko ulaganja u primarnu zdravstvenu zaštitu kao u Međimurju, gdje ukupna ulaganja prelaze 160 milijuna kuna. – Cilj je da žiteljima Međimurja u nasljeđe ostane najmodernija, najkvalitetnija i najefikasnija zdravstvena skrb – poručio je župan.

Vrata oftalmološke ambulante pacijentima su otvorena svake subote od 9 do 13 sati Otvorena oftalmološka ambulanta u Slatini Pacijenti više ne moraju putovati u bolnicu u Viroviticu, a brže će doći i na red za pregled oka

Ravnatelj Doma zdravlja Branko Vrčić pohvalio je župana i sve županijske službe s kojima su oformili dobar tim i bez kojih ovakav objekt ne bi mogao zaživjeti.

– Nakon četiri godine izgradnje, koja se odvijala u pet faza, Dom zdravlja Čakovec pod jednim krovom okuplja primarnu zdravstvenu zaštitu koja je do sada funkcionirala na više adresa – izjavio je. Govoreći o investicijama, spomenuo je da je osim centralnog objekta Doma u Čakovcu sagrađeno, obnovljeno ili sanirano još nekoliko ambulanti diljem Međimurja. Svečanosti je nazočio i pomoćnik ministra zdravstva Vili Beroš.

vrbovec Župan Kožić posjetio obnovljeni Dom zdravlja