Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
Čakovec

Učili o robotima, 3D printanju, ali i folkloru...

Djeca su uživala u brojnim radionicama
1/9
Foto: Grad Čakovec
Ukupno se na sve radionice i plivački kamp prijavilo oko 600 osnovaca

Kao i proteklih 12 godina, Grad Čakovec tijekom zimskih školskih praznika za osnovnoškolce organizira kampove i radionice. I ovog zimskog raspusta djeca su mogla birati između šest različitih područja, a ovogodišnji odaziv je više nego dobar.

izabran predsjednik i njegov zamjenik Konstituiran Savjet mladih Grada Čakovca

U Osnovnoj umjetničkoj školi „Miroslav Magdalenić“ su održane glazbena i baletna radionica. Glazbenu radionicu je obišao čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač koji je sudionicima podijelio priznanja. Tom je prilikom istaknuo da su ovi sadržaji koji se održavaju tijekom zimskih ali i ljetnih praznika, zapravo dio ulaganja u obrazovanje. Po tome je Čakovec prepoznatljiv, rekao je Kovač, a to je potvrdilo i nedavno istraživanje po kojem je Čakovec vodeći grad u Hrvatskoj po ulaganjima u obrazovanje i demografiju.

Foto: Grad Čakovec

Radionice i plivački kamp pak obišli su zamjenici gradonačelnika Mario Medved i Zoran Vidović. Prvi put u Domu amatera u Čakovcu održane su radionice iz tradicijske kulture na kojima zainteresirani učenici mogu naučiti nešto o međimurskoj tradiciji, pjesmi, folkloru i običajima. Premijeru su imale i Informatičke radionice Međimurskog informatičkog kluba. Održavaju se u II. osnovnoj školi u Čakovcu, a teme su 3D ispis, natjecateljski Python, programiranje te Micro:bit radionica.

Najveća gužva je bila i III. osnovnoj školi u Čakovcu, gdje se treći put održavaju Zimske radionice iz tehničke kulture. Prijavljeno je 250 djece iz svih čakovečkih osnovnih škola, a organizator Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije pripremilo je čak 12 različitih radionica, od radiokomunikacija, preko modelarstva i robotike, pa sve do radionica oslikavanja predmeta i Foto i video radionice. Radionice iz tehničke kulture otvorio je zamjenik gradonačelnika Mario Medved, poželjevši svoj djeci da kroz igru i druženje, nauče nešto novo što će im koristiti u daljnjem obrazovanju te se zahvalio svim učiteljima koji na ovaj način djeci nastoje prenijeti dodatno znanje.

Foto: Grad Čakovec

Zamjenici gradonačelnika obišli su i plivački kamp koji se u organizaciji Čakovečkog plivačkog kluba održava na Gradskim bazenima „Marija Ružić“ u Čakovcu. Prijavljeno je bilo više od 150 djece, a sudionici su, ovisno o dobi, podijeljeni u dvije skupine

U I. osnovnoj školi u Čakovcu održavaju se već etablirane informatičke radionice. Vode ih učitelji informatike Ivana Ružić i tehničke kulture Branko Vujnović, a ove godine zainteresirani učenici mogu birati između iPad laba, programiranja Ozobota, 3D modeliranja i ispisa, izgradnje i programiranja Fischer technik robota.

Foto: Grad Čakovec

Ukupno se na sve radionice i plivački kamp prijavilo oko 600 osnovaca. Organizatori Zimskih kampova i radionica su Grad Čakovec, Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca, Gradska zajednica kulture Čakovec, Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije, I. osnovna škola Čakovec, II. osnovna škola Čakovec, III. osnovna škola Čakovec, Umjetnička škola „Miroslav Magdalenić“ Čakovec, Međimurski informatički klub i Čakovečki plivački klub.

Suradnja Čakovca i Kineza Čakovec Kinezi od nas žele učiti o nogometu Jedinstven projekt u hrvatskoj 'Povijest svijeta u šest čaša' predstavljena u Gradskoj kavani