Izbornik
Naslovnica Gradovi Pleternica
ZAVRŠEN NAJVEĆI PLETERNIČKI PROJEKT

Unatoč pandemiji, centar Terra Panonica već je obišlo 2500 ljudi

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Jedan od najvećih i najuspješnijih projekata koje je proveo Grad Pleternica sufinanciran je s čak 80 posto sredstava Europske unije

Čak 24,5 milijuna kuna vrijedan je projekt Interpretacijski centar Terra Panonica koji je završnom konferencijom dobio svoj zaključak. Pridodamo li tome činjenicu da je sufinanciran s čak 80 posto sredstava Europske unije, možemo slobodno reći da je riječ o jednom od najvećih i najuspješnijih projekata koje je proveo Grad Pleternica.

IDEALAN ZA OBILAZAK GRADA Turistički vlakić – nova atrakcija u Pleternici

– Svrha projekta je osvijestiti lokalno stanovništvo i posjetitelje te pozicionirati Pleternicu kao destinaciju prirodne baštine. Cilj je održivo korištenje prirodne baštine uz doprinos održivom društveno-gospodarskom razvoju grada. To smo ostvarili uspostavom suvremenog i vrhunski opremljenog interpretacijskog centra koji donosi edukativne programe za različite dobne skupine tijekom cijele godine – naglasila je Jasna Hoffmann, ravnateljica Javne ustanove Pleternica.

Posebno emotivna bila je pleternička gradonačelnica Marija Šarić koja je istaknula da završna konferencija projekta označava novi početak za Pleternicu.

Intervju s novoizabranom gradonačelnicom Pleternice Marijom Šarić 'EU projektima potičemo otvaranje novih radnih mjesta'

– Godinama smo pokušavali realizirati projekt i uspjeli smo to zahvaljujući Programu održivog razvoja korištenja prirodne baštine.

Dobili smo ovu dvoranu, ali i veliku dodanu vrijednosti – dobili smo interpretacijski centar koji ne samo da nudi infrastrukturu, nego i sadržaj te umrežava ljude na području cijele Pleternice. Već danas imamo čvrst dokaz o važnosti ovog centra, jer ga je, unatoč pandemiji koronavirusa, posjetilo više od 2500 ljudi. Uistinu smo ponosni na taj podatak i to nam je snažan vjetar u leđa – rekla je Šarić.