Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
GRADNJA SPORTSKE INFRASTRUKTURE

Završena sportska dvorana u Gospinu polju, pri kraju radovi na bazenu u Gružu

Foto: Grad Dubrovnik
Uređen je i vanjski prostor, nastao je hortikulturno uređen i urbano opremljen pješački prostor

Završeno je uređenje i adaptacija sportske dvorane za borilačke sportove u prostoru bivše Stanice za tehnički prijem vozila u Gospinu polju, još jedne u nizu investicija Grada Dubrovnika u sportsku infrastrukturu.

ČEŠKI PODUZETNIK POSJETIO DARUVAR U planu ulaganje u turizam i stanogradnju

Sukladno usvojenoj strategiji razvoja sporta i sportske infrastrukture, Grad Dubrovnik je nakon više godina započeo s ulaganjem u sportsku infrastrukturu pa je tako napokon obnovljena zgrada Jugova bazena u Gružu, nogometni teren u Gospinu polju, uređena je dvorana za džudo u Mokošici, a i jedriličari su dobili nove prostore.

Pokrenuto prije 4 godine

– Prvi put Dubrovnik dobiva dvoranu za borilačke sportove. To je nastavak investicija u sportsku infrastrukturu koji je ova gradska uprava pokrenula prije četiri godine.

Uz borilačke sportove, na gornjoj etaži će prostore za poslovanje dobiti brojne sportske udruge iz grada Dubrovnika. U stražnjem dijelu nalaze se i prostori dubrovačkog motokluba koji već više od 20 godina traže adekvatan prostor. Doista sam zadovoljan da sve ovo danas imamo ovdje – kazao je gradonačelnik Mato Franković u prigodi obilaska novouređene sportske dvorane za borilačke sportove.

Gradonačelnik Damir Lneniček najavio gradnju Daruvar dobiva prvi kružni tok vrijedan četiri milijuna kuna

Postojeća građevina površine 634 kvadrata, koju je Grad nakon povrata zemljišta odlučio prenamijeniti za potrebe sporta, preuređena je tako da je u prizemlju organiziran prostor za trening, podijeljen na zone, uz prateće svlačionice i sanitarije. Na gornjem katu objekta smješteni su uredi sportskih klubova. Vrijednost investicije je 2,8 milijuna kuna plus PDV, što uključuje i opremanje prostora. 

U tijeku su i završni radovi na zgradi gradskog bazena u Gružu, bivši hotel Stadion, koji nakon godina nebrige napokon dobiva primjereni izgled i funkciju. Rekonstrukcijom su obuhvaćeni unutarnji rubni prostori objekta i vanjski prostori unutar čestice. Unutarnji su sadržajno podijeljeni u dvije zone: prostori hostela, koji su dovedeni u visoki rohbau, i prostori koji su potpuno završeni, a koristit će ih Grad Dubrovnik, odnosno Javna ustanova sportski objekti Dubrovnik. Tu će, uz polivalentne prostore, biti smješteni prostori Vaterpolskog kluba Jug, Plivačkog kluba Jug i udruga te prostori Javne ustanove.

Ujedno će u novouređenim prostorima svoje mjesto dobiti i prvi muzej vaterpola i plivačkih sportova grada Dubrovnika, koji će objediniti i sve sportske uspjehe našeg najtrofejnijeg kluba.

U ČAZMI Na ornitološkim radionicama upoznavali životinjski svijet

– Obećali smo i ostvarili potpunu rekonstrukciju Jugova bazena. Prostor hostela, koji je doveden do visoke rohbau faze dat ćemo na upravljanje Dubrovačkoj baštini, tvrtki u vlasništvu Grada Dubrovnika, koja će ga dalje urediti i prilagoditi potrebnim standardima te privesti svrsi – izjavio je gradonačelnik Mato Franković.

Uređen je i okolni vanjski prostor, parterne površine uz ulaze u prizemlju, a dio koji se prije koristio kao parkiralište prenamijenjen je i hortikulturno uređen i urbano opremljen pješački prostor. Vrijednost investicije je 18,3 milijuna kuna.

Višenamjenska dvorana

Nastavlja se dalje s uređenjem Lapadskog stadiona, za koji se za mjesec dana očekuje odluka o raspisivanju natječaja za projektiranje i gradnju, te s najvećim ulaganjem u sportsku infrastrukturu, gradnjom višenamjenske sportske dvorane u kojoj će Dubrovnik 2025. ugostiti Svjetsko rukometno prvenstvo.