Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Prvu drugoligašku sezonu virski su boćari ‘posuli šećerom u prahu’

Boćari u posljednje dvije utakmice osigurali borbu za naslov viceprvaka Druge HBL

Foto: Općina Vir
Virski bluzeri trenutačno zauzimaju treće mjesto s istim bodovnim učinkom kao i drugoplasirani Zlatan otok s Hvara

– Dva kola prije kraja natjecanja u 2. Hrvatskoj boćarskoj ligi (HBL) virski boćari zauzimaju treće mjesto s istim bodovnim učinkom kao i drugoplasirani Zlatan otok s Hvara (28 bodova). Vodeći Primoštenci su neuhvatljivi i sigurni putnici u 1. HBL, pa će se do kraja sezone voditi borba za naslov viceprvaka i poredak od drugog do četvrtog mjesta – izvijestili su iz virske lokalne uprave i dodali da kako god ova priča završila za Virane, već je sada izvjesno da će se bez puno razmišljanja nazvati uspješnom i povijesnom.

Dan narcisa Virani i općina Vir prikupili 13.000 kuna

Čeka se epilog

Sam plasman u Drugu HBL bio je, kako navodi Kažimir Škrbić iz odjela za odnose javnošću, za virske boćarske Bluzere najveći klupski uspjeh svih vremena, ali i najveći momčadski domet bilo kojega sportskog tima s otoka. Zato će Virani na kraju sezone, bez obzira na konačni rasplet, ovosezonsku drugoligašku tortu, kako ističe Škrbić, posuti šećerom u prahu, a ne nekim gorkim zaslađivačem. 

– Dobijemo li posljednje dvije utakmice, možda ćemo na kraju biti i drugi – istaknuo je predsjednik virskog kluba Darko Bašić očekivanja i nadanja u posljednja dva susreta prije ovosezonskog drugoligaškog epiloga. 

Vir održavanje U naseljima se postavljaju novi stupovi javne rasvjete

– Dakle, domaća pobjeda u idućem kolu protiv Naklica i onda u posljednjem ligaškom kolu juriš na Umčane koji su se već oprostili od Druge HBL. Nije nerealno ni nemoguće, ali će Bluzeri ovisiti i o učinku trenutačno drugoplasiranih Hvarana s kojima su bodovno poravnati, no imaju slabiji međusobni skor i znatno slabiju razliku osvojenih punata. Zlatan otok gostuje kod Župe dubrovačke, a onda u posljednjem kolu ugošćuje nove prvoligaše iz Primoštena.

Pobijedili Hajduk

Drugo mjesto nije nemoguća misija ni za Rašičane (27 bodova), ali se ipak čini da su oni svoju priliku propustili protiv Virana. U derbiju 16. kola Virani su pobijedili Hajduka iz Rašice u gostima (12:10) i tako ih najvjerojatnije izbacili iz igre za drugo mjesto, ali su obje pobjede u posljednja dva kola imperativ kako Viranima, tako Hvaranima i Rašičanima – zaključili su s Vira. 

U 81. godini života Odlazak legendarnog boćara Vlatka Krnčevića Predstavnici Vira sudjelovali na sajmu Place2Go u Zagrebu Novim sloganom ‘Više od otoka’ Virani se predstavili na turističkom sajmu