Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
SJEDNICA ODBORA ZA SKRB O OSOBAMA TREĆE ŽIVOTNE DOBI

COVID-19 nije ušao u županijske domove

Na sjednici je istaknuto kako su, unatoč većem broju oboljelih na području županije, domovi za starije i nemoćne osobe ostali sigurni
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Kako je rečeno, županijski Odbor za skrbo osobama treće životne dobi nema mogućnost zabrane odlaska umirovljenika u toplice.

Odlazak umirovljenika u toplice i stanje u županijskim domovima za starije i nemoćne osobe, vezano za epidemiju COVID-19, bile su središnje teme sjednice Županijskog odbora za skrb o osobama treće životne dobi.

Od 1967. godine kutinski je bazen omiljeno ljetno okupljalište Kutinčani se na gradskom bazenu mogu bezbrižno osvježiti unatoč koronavirusu

Predsjednik Odbora Mihajlo Tomašković kazao je kako imaju svakodnevne upite umirovljenika o početku realizacije odlaska umirovljenika u toplice, koji je već dugogodišnja praksa, ali i da je, s obzirom na situaciju s COVID-19, potrebno usuglasiti stavove i mišljenja.

Kako je rečeno, županijski Odbor za skrbo osobama treće životne dobi nema mogućnost zabrane odlaska umirovljenika u toplice. No apelira se na sve predsjednike udruga umirovljenika, koji će eventualno organizirati odlazak umirovljenika u toplice, da, s obzirom na rizik od zaraze, daju sve potrebne upute umirovljenicima prije nego se odluče na odlazak.

Oni su dužni popuniti potrebni upitnik o zdravstvenom stanju te se strogo moraju pridržavati svih izdanih mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a cjelokupnu odgovornost oko organizacije i realizacije preuzimaju same udruge umirovljenika koje se odluče na odlazak u toplice.

Dječji dom Sv. Ana Korona odgodila radionicu

Prema izvješćima o stanju u županijskim domovima za starije i nemoćne osobe Vinkovci, Vukovar i Ilok, Odbor je sa zadovoljstvom zaključio kako, unatoč povećanja broja oboljelih na području naše županije, nije došlo do prodora virusa u županijske domove za starije i nemoćne osobe te da svakako treba zahvaliti svim djelatnicima tih domova što su svojom profesionalnošću, odanošću, odgovornošću, ali i odricanjem doprinijeli pozitivnom stanju.