Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Rođena u Vukovaru

Djevojčica Marta prva vukovarsko-srijemska beba

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Samo devet minuta iza nje, u 2,21 sati u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima rodio se dječačić Noah Sadrić Anđelović iz Drenovaca, drugorođena vukovarsko-srijemska beba u novoj godini

U Općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana u novogodišnjoj noći, u 2,12 sati na svijet je došla Marta Oždanovac, prva beba rođena 2020. godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Predstavljena aplikacija “AR logo VSŽ” Skeniraj grb županije i u 3D prikazu obiđi njezinih pet gradova

Samo devet minuta iza nje, u 2,21 sati u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima rodio se dječačić Noah Sadrić Anđelović iz Drenovaca, drugorođena vukovarsko-srijemska beba u novoj godini.

Vukovarce i njihove goste u 2020. godinu na središnjem Trgu Republike Hrvatske uvodili su Tambura band i Jacques Houdek, a zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić uputila je najbolje želje u novoj. Vinkovčani i njihovi gosti Novu godinu dočekali su na Trgu bana Josipa Šokčevića, uz pjesmu Ivana Šebalja i The Becharsa, a gradonačelnik Ivan Bosančić u ponoć im je nazdravio šampanjcem.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić obišao je dežurne službe i njihove djelatnike koji su radili i u novogodišnjoj noći.

U Zagrebu održan prvi hrvatski “food porn” festival Na festivalu “Uho grlo nos” šokački odrezak, sendvič od poderanih gaća te pirjane rolice...

Župan je posjetio Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave vukovarsko-srijemske gdje ga je zamjenik načelnika Goran Lovrić izvijestio da silvestarsko-novogodišnja noć protječe mirno i bez incidenata koji bi zahtijevali policijsku intervenciju.

Posjetio je Županijsko vatrogasno zapovjedništvo u Vinkovcima kao i Javnu vatrogasnu postrojbu u Vukovaru te Službu civilne zaštite i Županijskog centra 112.

Obišao je i bolnice u Vukovaru i Vinkovcima, čestitao majkama novorođenih beba i darovao ih. Župan Galić  sa zadovoljstvom je istaknuo da je u obje bolnice dobio informacije o većem broju poroda u 2019. godini u odnosu na godinu prije.

HNV županu Boži Galiću dodijelio priznanje "Ban Josip Jelačić" ‘I dalje ćemo pomagati da osnažimo položaj hrvatske zajednice u Srbiji’

Vukovarsko-srijemski župan obišao je u Vinkovcima i Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije te dežurnim djelatnicima zaželio sve najbolje u novoj godini.