Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
13. Državno natjecanje vatrogasne mladeži

Djevojke iz DVD-a Nuštar hrvatske prvakinje

Mlade djevojke iz Nuštra iduće će godine predstavljati Hrvatsku na Vatrogasnoj olimpijadi u Švicarskoj
Foto: Branimir Bradarić
Natjecanje se sastoji od štafete i vježbe koja je simulacija požara. Tu imaju bazen, skaču, provlače se kroz tunel te crpe vodu iz vodospremnika

U vukovarskoj Palači Srijem vukovarsko-srijemski župan Božo Galić primio je članice mlade ženske ekipe DVD Nuštar koje su na 13. Državnom natjecanju vatrogasne mladeži, koje je krajem rujna održano u Zadru, postale prvakinje Hrvatske. Kako je tom prilikom rečeno, one će u skladu s tim rezultatom predstavljati Hrvatsku na Međunarodnom vatrogasnom natjecanju – Vatrogasnoj olimpijadi u Švicarskoj (Martigny) – koje se održava u srpnju iduće godine.

– To je rezultat kontinuiranog kvalitetnog rada s mladeži. Osvojili smo šest ukupnih pobjeda u Kupu Hrvatske vatrogasne zajednice, a ovim osvojenim naslovom ekipa je ušla u povijest hrvatskog vatrogastva s najviše osvojenih naslova – rekao je predsjednik DVD-a Nuštar Ivan Čeple.

Studijski posjet Predstavnici županije Studijski posjet institucijama EU u Bruxellesu

Vatrogasni časnik 1. klase Mirko Ružić objasnio je da su ovakvi rezultati mogući samo zato što djevojke naporno treniraju. Tijekom priprema za natjecanja imaju i po dva treninga dnevno.

– Natjecanje se sastoji od štafete i vježbe koja je zapravo simulacija požara. Tu imaju bazen, skaču, provlače se kroz tunel te crpe vodu iz vodospremnika. Treninzima su djevojke došle do te razine da su na tri natjecanja bile brže od svih dečki. Na natjecanju u Austriji bile su brže od više od 200 ekipa – rekao je Ružić.

Udruga češnjak Jedinstven projekt Nasadi češnjaka u pet godina narasli s tri na više od 70 hektara

Dodao je i da im je u DVD-u Nuštar, osim natjecanja u vatrogastvu, važno djeci usaditi radne navike. Trenutačno ekipu DVD Nuštar čini 10 djevojaka, a u 7-8 godina generacija mladeži “odgojili” su više od 150 mladih ljudi. Članice ekipe ističu da jako vole druženja u DVD-u Nuštar te su pozvale i ostale djevojčice da im se pridruže.

Župan Galić čestitao je djevojkama te podsjetio da se mnogi mogu ugledati na njih te da su vatrogasci uvijek prvi kad nastupe krize i događaji poput požara, poplava, migrantska… 

vatrogasci vježba Vatrogasno natjecanje DVD Ribnica s tri prva mjesta pokazao se najboljim