Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Ministar Pavić u Vinkovcima podijelio ugovore u sklopu projekta Slavonija, Baranja i Srijem

Gotovo 40 milijuna za komunalne projekte i Centar kompetencija

1/4
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Za iduće razdoblje osigurana su dvostruko veća sredstva pa bih sve uputio da pripreme projekte jer će ih biti odobreno dvostruko, istaknuo je Pavić

Vukovarsko-srijemsku županiju posjetio je ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić koji je tom prilikom predstavnicima gradova, općina i ustanova uručio ugovore o dodjeli bespovratnih nacionalnih i europskih sredstava ukupne vrijednosti 38,2 milijuna kuna.

Bolji uvjeti za rad i školovanje 123 učenika i školskih djelatnika Otvoren dograđeni dio škole u Tordincima, svi će ići u istu smjenu

Županija blizu 3 milijarde kn

Riječ je o projektima koji se financiraju u okviru Programa održivog razvoja lokalne zajednice te Operativnog programa konkurentnost i kohezija, a koji su prijavljeni za sufinanciranje pripreme strateških projekta regionalnog razvoja Slavonije, Baranje i Srijema te uspostave regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju. Od ukupne vrijednosti, 1,4 milijuna kuna odnosi se na tri projekta koje je potpisao vukovarsko-srijemski župan Božo Galić. Radi se o sanaciji HI ravnog krova na OŠ Josipa Lovretića te izradi projektno-tehničke dokumentacije za Panonski centar za primjenu digitalnih tehnologija i za gradnju Regionalnog centra za digitalizaciju i razvoj.

– U Vinkovce smo donijeli ugovore vrijedne 40 milijuna kuna čime se Vukovarsko-srijemska županija približava iznosu od gotovo tri milijarde kuna ulaganja. Sva ta sredstva dodijeljena su u sklopu Projekta Slavonija, Baranja i Srijem – rekao je Pavić.

Projekt koji će donijeti boljitak i građanima i zaposlenima Otvorena zgrada Zavoda hitne medicinske pomoći u Vinkovcima

Podsjetio je i na to da je ova Vlada pokrenula Projekt Slavonija, Baranja i Srijem kako bi usmjerila ulaganja u iznosu od 13 milijardi kuna na te prostore. Od toga je iznosa u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Vukovaru, Vinkovcima i ostalim gradovima i općinama, kako je rekao Pavić, uloženo oko tri milijarde kuna.

Dodao je da odobrena sredstva idu općinama iz cijele županije za male komunalne projekte dok Centru kompetencija ide 29 milijuna kuna za jednu školu s ciljem dodatnog educiranja i stvaranja novih radnih mjesta i novih zanimanja.

Prilika za ostanak

– Važno je da sredstvima EU mijenjamo županije, mijenjamo Slavoniju, osiguravamo ceste, bolnice i bolju zdravstvenu skrb te upravo tako stvaramo priliku mladim ljudima da ostanu u Hrvatskoj. Za iduće razdoblje osigurana su dvostruko veća sredstva pa bih sve uputio da pripreme projekte jer će ih biti odobreno dvostruko više – istaknuo je Pavić.

Župan Galić kazao je da su i ovi projekti rezultat rada i dogovora Županije, ministarstava i Vlade koji su s gradovima i općinama dogovarali projekte.

Na Savi kod Račinovaca Započeli radovi na gradnji crpne stanice Teča

– U našoj županiji realizirano je tri milijarde kuna. To su golema sredstva kojih ne bi bilo da nisu svi ministri, naši gradonačelnici i načelnici, naše razvojne agencije, županijske lokalne akcijske grupe i gradske razvojne agencije zajednički gradili i razvijali ljudske potencijale. Rezultat dobre suradnje su upravo sredstva koja smo realizirali kroz projekte. Cilj nam je osigurati novac za naše gradonačelnike, načelnike i Županiju kako bismo mogli nastaviti s kvalitetnom pripremom novih velikih europskih projekata – rekao je Galić.