Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Čelnici županije upoznali se s projektima Općine Jarmina

Gradi se vrtić, u planu i gradnja dviju hladnjača

1/3
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
U Jarmini i Ivankovu postoji pet velikih voćara koji imaju voćnjake površine oko 300 hektara

U sklopu posjeta općinama na području županije vukovarsko-srijemski župan Božo Galić sa suradnicima je posjetio i Jarminu.

Županija u sklopu projekta ViCTour-Virtualni i kulturni turizam izradila promotivni film Oko 150.000 fotografija pretočeno je u video o ravnicama, rijekama....

Tom je prilikom s načelnikom Andrijom Draganićem i njegovim suradnicima razgovarano o gradnji hladnjače na području županije, infrastrukturnim projektima, aktivnostima programa i projekata koje provode udruge na području općine te odgojno-obrazovna ustanova, aktivnostima provođenja projekta "Zaželi – program zapošljavanja žena", "Uključi se" te niza drugih projekata.

Po završetku sastanka Galić je rekao da ih je načelnik upoznao sa svime što su učinili ove godine, kako realiziraju svoj program i kojom dinamikom kao i što Županija može učiniti da ovu godinu završe onako kako su i planirali.

Projekt Novo ruho Šumanovaca Obnavlja se Gospino svetište iz 14. stoljeća

– Pomoći ćemo im i da poslože program za sljedeću godinu u svim područjima aktivnosti Općine, u provedbi kapitalnih projekata i korištenju fondova EU, strukturnim projektima u školstvu, zdravstvu – rekao je Galić.

Načelnik Draganić upoznao je čelnike županije s brojnim aktivnostima i projektima na kojima rade pa je između ostaloga spomenuo i aktivnosti na gradnji i opremanju dječjeg vrtića u Jarmini. U planu je i gradnja dviju hladnjača na području županije za kojima je velika potreba. Naime, u Jarmini i Ivankovu postoji pet velikih voćara koji imaju voćnjake površine oko 300 ha.

Županijska tvrtka Agro-klaster nastavlja s pomaganjem lokalnim poljoprivrednicima Slavonski proizvodi na policama trgovina u Dalmaciji