Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Županija u sklopu projekta ViCTour-Virtualni i kulturni turizam izradila promotivni film

Oko 150.000 fotografija pretočeno je u video o ravnicama, rijekama....

1/2
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Vukovarsko-srijemska županija iznimno je bogata najrazličitijim turističkim sadržajima koji iz godine u godinu privlače sve veći broj posjetitelja

Vukovarsko-srijemska županija iznimno je bogata najrazličitijim turističkim sadržajima koji iz godine u godinu privlače sve veći broj posjetitelja.

Projekt Novo ruho Šumanovaca Obnavlja se Gospino svetište iz 14. stoljeća

Sniman u 4K rezoluciji

S ciljem još većeg broja gostiju poduzimaju se razne aktivnosti kako bi broj turista, a samim tim i prihodi, bili još veći i važniji. Tako je županija u sklopu projekta ViCTour-Virtualni i kulturni turizam izradila promotivni film.

– U turizmu moramo pričati priče, naše autohtone priče. Jedan od odličnih kanala za pričanje priča i promociju je svakako video, koji je preuzeo veliku važnost na društvenim mrežama. Video je trend koji raste iz dana u dan, no kao i sve, tako i kroz videosegment moramo znati koji nam je cilj te svakako moramo obratiti pažnju na kvalitetnu produkciju s jedinstvenom pričom i porukom, a upravo je to županija prepoznala kroz time-lapse film kao glavni mamac za pričanje priče i stvaranje motiv dolaska – rekla je voditeljica projekta Magdalena Parat.

Otvoren obnovljeni i uređeni Dom kulture u Korođu ‘Obnovom Doma šaljemo poruku da se na istoku Hrvatske može ostati i opstati’

Pojašnjava kako je time-lapse fotografija posebna, zahtjevna i atraktivna jer se fotografije snimaju u sporim intervalima, a potom obrađuju i produciraju u ubrzanom efektu kroz klasičan video. Krajnji produkt je atraktivan video koji omogućava “putovanje” kroz “ubrzano vrijeme”, baš kao što je to prikazano u ovom sjajnom promotivnom filmu, koji je sniman u 4K rezoluciji. Dodaje kako je Vukovarsko-srijemska županija svoje prirodne ljepote, skrivene kutke i povijesne građevine, ravnice, šume i rijeke, fantastičnu hranu i vrhunsko vino, zapravo sve ono što ovaj, nažalost, pomalo zaboravljeni dio Hrvatske nudi, prikazala u time-lapse promotivnom filmu. Film koji oduzima dah kreiran je od otprilike 150 tisuća fotografija snimanih na različitim destinacijama ovog područja u vremenskom periodu od nešto manje od godine dana. Kako se istaknuti od mase i videom ispričati priču koja vas zove da posjetite neku turističku destinaciju, demonstrirao je Saluto-Team, novim fenomenalnim time-lapse videom koji nas vodi kroz nevjerojatnu šetnju predivnim krajolicima Vukovarsko-srijemsku županije.

Modernim tehnologijama promoviraju turistički potencijal Srijema Interaktivni totemi pozivaju turiste da županiju dožive svim svojim osjetilima

– Ovaj promotivni time-lapse film pod nazivom Putevima zlatnih niti slavonske ravnice svojevrsni je vodič kroz godišnja doba koji ujedno nosi prošlost, sadašnjost i budućnost pričajući o ravnici koja dotiče nebo, a zima bjelinom i tišinama nošenim vjetrom zarumeni obraze putnika namjernika koji se rumenilom zastidi što nije prije upoznao i zavolio ravnicu – ističe Parat.

Sufinanciranje iz EU

Je li ovaj promotivni video dovoljan da izazove pažnju, zadrži ljude da ga pogledaju do kraja te zaintrigira gledatelje svojom pričom kroz fotografije da se poistovjete s pričom i požele to doživjeti uživo, možete pogledati na i https://www.youtube.com/watch?v=zHbYCGuF57s.

Projekt se sufinancira sredstvima EFRR i IPA II fondova EU.

Župan Božo Galić obišao je radove na gradnji Agrotehnološkog centra i sustava navodnjavanja U Cerni obilježen početak gradnje Agrotehnološkog centra Agrotehnološki centar i sustav za navodnjavanje Blata-Cerna važni su za razvoj poljoprivrede