Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Svečano obilježen Dan općine Kali, župan Longin poručio:

‘Gradnjom ribarskih luka u Kalima i Zadru dobit ćemo centar kakvog neće biti na Mediteranu’

Foto: Zadarska županija
Idućih mjeseci očekuje se početak najvećeg infrastrukturnog projekta “Aglomeracija Preko – Kali”

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Kalima je obilježen Dan općine i blagdan sv. Lovre, nebeskog zaštitnika tog ribarskog mjesta. Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik općinskog vijeća Lovre Vidov, a o razvojnim programima govorio je načelnik Općine Kali Marko Kolega koji je posebno naglasio važnost investicije u razvoj infrastrukture.

Sudionici u projektu „Sigurna turistička sezona“ u Domu Zadarske županije Policajci iz Kine, Mađarske i Poljske za sigurniju sezonu

Vrijednost 200 milijuna kuna

Kolega je istaknuo da se trenutačno na području općine provode projekti vrijedni više od 40 milijuna kuna, a tijekom idućih nekoliko mjeseci očekuje se početak najvećeg infrastrukturnog projekta na otoku Ugljanu ‘Aglomeracija Preko – Kali’, kojim će se dugoročno riješiti pitanje vodovoda i odvodnje na području dviju otočnih općine.

– Ukupna vrijednost projekta je gotovo 200 milijuna kuna. To je projekt na kojem radimo već nekoliko godina u suradnji s općinom Preko i očekujemo u vrlo skorom razdoblju potpisivanje ugovora o financiranju gradnje. Projekt će se u najvećoj mjeri financirati europskim sredstvima. Rješavanje problematike vodovoda i odvodnje od vitalne je važnosti za naše stanovnike, ali i dodatan poticaj za razvoj turizma – naglasio je Kolega posebno istaknuvši odličnu suradnju svih otočnih načelnika, kao i dobar partnerski odnos sa Zadarskom županijom.

Župan Božidar Longin: Županija je predvodnik ribarstva

Župan Božidar Longin naglasio je da je Zadarska županija predvodnik ribarstva i marikulture u Hrvatskoj, a da najveću zaslugu za to imaju Kaljani svojom ribarskom flotom koja je najveća na Jadranu, ali i kao pioniri uzgoja tune u Hrvatskoj. Posebno je naglasio važnost gradnje dviju ribarskih luka na području županije, u Kalima i u Zadru, vrijednih oko 60 milijuna kuna, za koje su osigurana bespovratna sredstva u sklopu Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo.

Specijalna bolnica za ortopediju u Biogradu Otvoreno pet modernih 
soba s TV-om i internetom u kojima možete imati i pratnju

Kvalitetna infrastruktura

– Za razvoj ribarstva kao i za svaki razvoj općenito od presudne je važnosti kvalitetna infrastruktura. Zato smo, s ciljem poboljšanja uvjeta za naše ribare krenuli s gradnjom ribarske infrastrukture. Posebno sam ponosan što su u ožujku počeli radovi na modernizaciji ribarske luke u uvali Vela Lamjana, a uskoro očekujemo i potpis ugovora za gradnju ribarske luke u Gaženici. Obje luke će nakon provedenih građevinskih radova pružati daleko kvalitetnije usluge ribarima u odnosu na sadašnju situaciju, a slobodno mogu reći da takvog ribarskog centra neće biti na cijelom Mediteranu – naglasio je župan Longin.

župan Longin se pohvalio ‘Broj zaposlenih u županiji raste cijelu godinu, ne samo ljeti’ SASTANAK Od Regije Veneto možemo mnogo naučiti