Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
forum

I Vukovarska županija na Poslovnom forumu

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Župan Božo Galić u Dubrovniku se susreo s predstavnicima kineskih tvrtki koji su iskazali interes za suradnju

Na 9. Poslovnom forumu zemalja srednje i istočne Europe i Kine održanom u Dubrovniku sudjelovalo je i izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Božom Galićem. Ondje su otvorene nove prilike za suradnju s organizacijama i tvrtkama iz Kine u područjima od strateškog interesa za ovu županiju.

hitne službe U Dubrovniku dodjeljene nagrade '112 Awards': Nagrađeni spasioci tajlandskih dječaka

– Bila je to prilika za pronalaženje partnera za provedbu projekata od strateškog značaja za Vukovarsko-srijemsku županiju te za širenje gospodarske suradnje i pronalaženje novih tržišta za tvrtke s područja naše županije – navode iz županije.

Dodaju i kako je tom prigodom Galić ostvario niz kontakata sa sudionicima Foruma, a susreo se i s predstavnicima kineskih tvrtki koji su iskazali interes za suradnju, kao i s domaćinima Foruma dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem i gradonačelnikom Grada Dubrovnika Matom Frankovićem. Bila je ovo i idealna prilika da se gospodarstvenici upoznaju s potencijalima Vukovarsko-srijemske županije te prednostima koje donosi Dunav i njezin geostrateški položaj.

osječko-baranjska županija Kineski ulagači zainteresirani za zračni i riječni transport

Još jednom su podsjetili da je Poslovni forum zemalja srednje i istočne Europe (16 država) i Kine najveći poslovni događaj održan u Hrvatskoj koji je okupio više od 1000 sudionika, najviše iz Kine (više od 400) i Hrvatske (više od 200), ali i ostalih država članica inicijative 16+1. Glavni cilj Poslovnog foruma je jačanje međusobnih odnosa i gospodarske suradnje, s posebnim naglaskom na pružanje prilika da tvrtke upoznaju nove potencijalne partnere i ulagače, predstave svoje proizvode i usluge, te saznaju nešto više o novim trendovima.