Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Projekt Aglomeracije odlično napreduje

Izveli 22,5 km cjevovoda, postavili 36 crpnih stanica...

Foto: Branimir Bradarić
Voditelj projekta Dalibor Pavić kaže da se iduće godine očekuje još jači tempo realizacije ovog 384 milijuna kuna vrijednog projekta

– Projekt „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“ odlično napreduje, a još jači tempo realizacije očekuje se tijekom 2020. – rekao je voditelj projekta Dalibor Pavić.

Ivan Bosančić Modernizacija Vinkovci ulažu u ekološki prihvatljivu javnu rasvjetu

Prema njegovim riječima, od veljače je izvedeno gotovo 23 kilometra gravitacijske mreže te 22,5 kilometara tlačnih cjevovoda, dok je 1,5 kilometara postojećeg cjevovoda rekonstruirano. Usto, sagrađeno je i 36 crpnih stanica te su izvedene pripreme za 2647 priključaka na mrežu odvodnje, koji će za stanovnike na području provedbe projekta biti besplatni.

Spomenute radove na izgradnji i rekonstrukciji sustava javne odvodnje, vrijedne 356,5 milijuna kuna provodi konzorcij lokalnih tvrtki (Vodoprivreda Vinkovci, AMM i Cestorad), a dosad su realizirani radovi u vrijednosti 25 posto ugovornog iznosa.

Ugovor o osiguravanju sredstava potpisan je u Vinkovcima Nepovratna sredstva Potpisan ugovor o energetskoj obnovi Doma zdravlja Vinkovci

– Realizacija projekta ide prema planu. U ovoj smo godini uspjeli provesti sve postupke javne nabave, svi su prošli proceduru ex-post kontrole bez korekcija, što nas čini jednim od najuspješnijih projekata na razini Hrvatske u području vodnokomunalne infrastrukture – rekao je Pavić.

Direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Ivan Rimac podsjetio je da je riječ o projektu vrijednom 384 milijuna kuna koji će trajati 32 mjeseca.

U energetsku obnovu triju vrtića uloženo gotovo 5 milijuna kuna Novi izgled i uštede na toplinskoj energiji u tri objekta vrtića Vinkovci

Dodao je da su ugovori za nabavu dijela opreme za održavanje sustava javne odvodnje, vrijedni 7,42 mil. kuna, potpisani krajem listopada te da je nabavljena i oprema za kontrolu ispravnosti građevina za javnu odvodnju, oprema za održavanje sustava te GIS sustav, a u tijeku je nabava transportnih vozila.