Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Počeo projekt vrijedan 1,5 milijuna eura

Krenula realizacija ROSEWOOD-a, za boljitak drvne industrije

Projekt Rosewood
Foto: Branimir Bradarić
Projekt je počeo u veljači radi osnivanja mreže za održivo korištenje drvne sirovine

Projekt ROSEWOOD vrijedan 1,5 milijuna eura 100% je financiran okvirnim programom EU za istraživanje i inovacije Obzor 2020. Hrvatski partneri na projektu su Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj iz Vinkovaca i Hrvatski šumarski institut iz Jastrebarskog, koji su dio konzorcija od 15 partnera iz 10 zemalja EU.

Cikloturizam je sve rašireniji u istočnoj Slavoniji Turisti brojne ljepote Slavonije upoznaju na novi način Cikloturizam sve rašireniji vid turizma na istoku Hrvatske

Svi partneri radit će na osnivanju četiriju regionalnih središta za održivo korištenje drva u sjevernoj, srednjoj, istočnoj i južnoj Europi, te će preko njih inicirati dijalog i suradnju unutar sektora šumarstva i drvne industrije, i političkih i gospodarskih sudionika lanca vrijednosti od stabla u šumi do finalnog proizvoda. Centar za istočnu Europu za održivo korištenje drvne sirovine je Centar kompetencija d.o.o. iz Vinkovaca. Svrha projekta je razmjenom primjera dobre prakse između europskih regija pridonijeti pametnom i održivom korištenju drvne sirovine u korist razvoja nerazvijenih, ruralnih krajeva. Želi se i aktivirati potencijale drvnog sektora i pridonijeti održivosti europske bioekonomije.

Preuređeni park u Iloku U spomen na poginule ruske vojnike Preuređen park u staroj iločkoj jezgri

Projekt ROSEWOOD s provedbom je počeo u veljači radi osnivanja mreže za održivo korištenje drvne sirovine. Povezivanjem sudionika unutar lanca ROSEWOOD će nadoknaditi postojeći nedostatak znanja, poticati preuzimanje novih ideja i stvoriti preduvjete za gospodarska partnerstva između različitih dionika i regija. 

Natjecanje drvodjelnih škola U Vinkovcima održano natjecanje drvodjelnih škola Vinkovčanki Antoneli drugo mjesto u dizajniranju