Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Istarski model preslikan u Marince

Ladanjska kuća Maras na pola puta između Vukovara i Vinkovaca primjer je kontinentalnog turizma

1/2
Foto: Tihomir Maras
Kuća pruža smještaj u šest jedinica kapaciteta 15 osoba. Osigurano je i niz popratnih sadržaja na imanju poput bazena, vinskog podruma, gastroponude, dječjeg igrališta, multifunkcionalno igralište, ribnjaka sa sjenicom...

Turizam u Hrvatskoj nije samo Jadran nego lijepih turističkih priča i ponuda nude i ostali dijelovi države kao i Slavonija. U nizu turističkih sadržaja u Vukovarsko-srijemskoj županiji izdvaja se Ladanjska kuća Maras koja se nalazi u Marincima, odnosno na pola puta između Vukovara i Vinkovaca. Govoreći o svome objektu Tihomir Maras kaže kako je njihova Ladanjska kuća smještena na malenom brijegu u Marincima te da se po svojoj ponudi izdvaja od ostalih sličnih objekata.

Nezaboravno turističko-gastronomsko iskustvo u iločkim vinogradima Ljubitelji vina i autohtone domaće hrane uživali u pjenušavom srijemskom doručku

– To je prostor gdje snovi postaju stvarnost. Naša Ladanjska kuća udaljena je samo 16 kilometara od zračne luke Osijek na putu između Vinkovaca i Vukovara i posjetitelje već na prvi pogled očara svojom ljepotom – rekao je Maras.

Dodaje kako je kuća kategorizirana s četiri sunca i oznakom kvalitete Q te je jedina tako kategorizirana kuća u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Pruža usluge smještaja u šest smještajnih jedinica kapaciteta za 15 osoba. Omogućava i korištenje okućnice uz pripremu i usluživanje toplih i hladnih jela. Osigurano je i niz popratnih sadržaja na imanju poput bazena, vinskog podruma, gastroponude, dječjeg igrališta, multifunkcionalnog igrališta, ribnjaka sa sjenicom, vanjskog roštilja te korištenje bicikla.

Projekt koji će donijeti boljitak i građanima i zaposlenima Otvorena zgrada Zavoda hitne medicinske pomoći u Vinkovcima

– Niste li neke od najljepših priča otkrili na posve neočekivanim mjestima? Istok Hrvatske prepun je takvih iznenađenja. Putujući gradovima i mjestima Srijema i Slavonije, pred vama će se nizati ambijentalna mjesta i sela. Onaj tko odabere odmor na jednom od seoskih gospodarstava Srijema i Slavonije otkrit će ljepotu tradicije, uživat će u druženju s domaćinima, dobro će jesti, udisati svježi zrak, a vratit će se kući napunjenih baterija i s doživljajima koje će dugo pamtiti – kaže Maras.

U ponudu Ladanjske kuće Maras uvjerili su se prošle godine brojni turisti iz cijele Hrvatske među kojima je bilo i niz poznatih osoba. Svi oni odlučili su se za moderno uređenu i opremljenu kuću, nizom popratnih sadržaja, dovoljno daleko od grada, a opet dovoljno blizu da služi kao svojevrsna baza za obilaske okolnih gradova i znamenitosti. Maras kaže kako je njihova Ladanjska kuća svojevrsni preslikani istarski model u Slavoniji. Međutim, ni ovo nije kraj jer u obitelji Maras već razmišljaju o novim sadržajima poput destilerije rakije, fotonaponskih ćelija…

DODJELA POTPORA Galić: Početak još bolje suradnje i odskočna daska za male proizvođače

– Jedna od strateških odrednica Vukovarsko-srijemske županije svakako je turizam. Imamo niz sadržaja i znamenitosti koje iz godine u godinu posjećuje sve veći broj turista iz Hrvatske i inozemstva. Pokazuju to i turističke brojke koje su ove godine zbog epidemije koronavirusa lošije, ali se svi nadamo kako će se sve brzo urediti i srediti – rekao je župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić.