Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Zadruga Vukovarsko vrhunsko već pomaže svojim članovima

Na Adventu u Zagrebu i jedna kućica s domaćim vukovarskim proizvodima

Vukovarsko vrhunsko
Foto: Branimir Bradarić
U Zadruzi su zasad proizvođači rakije, meda, suhomesnatih proizvoda, vina, sira, medenjaka, suvenira i sličnih proizvoda

Vukovarski proizvođači već su dobili priliku preko nedavno osnovane Zadruge Vrhunsko vukovarsko svoje proizvode predstaviti na zagrebačkom Adventu i tako se promovirati na većem tržištu. Zadruga okuplja male proizvođače s područja Vukovara i okolice.

– Zadruga će pomoći svojim članovima, ne samo da se njihovi proizvodi probiju na hrvatskom tržištu, nego i u marketinškim uslugama. Želimo postati poveznica između proizvođača i tržišta, ali i stvoriti prepoznatljiv vukovarski autohtoni proizvod – rekao je upravitelj Zadruge Vedran Barić.

Suradnja gradova Karlovca i Vukovara Prijateljstvo Karlovca i Vukovara Školarci započeli suradnju, pa nastavili gradonačelnici

Uskoro i u Dubrovniku

Dodao je da Zadruga ima 15 članova, ali i da je otvorena za sve druge s područja Vukovara i okolice, pa i županije. Okupljaju proizvođače meda, rakija, suhomesnatih proizvoda, vina, sira, medenjaka, suvenira i slično.

– Ni sam nisam znao, do ulaska u ovaj projekt, koliko naši proizvođači imaju kvalitetnih proizvoda i ideja i da su spremni za proizvodnju. Zadruga je osnovana u rujnu, a nadam da će ubrzo svaki mali, srednji i veliki proizvođač biti dio zadruge i da ćemo zajednički nastupati na tržištima širom Hrvatske – rekao je Barić.

Turistički vodiči u Vukovaru Grad Vukovar bilježi sve bolje turističke rezultate Educirali vodiče kako bi što bolje upoznali turiste s Vukovarom

Prvi korak u tom zajedničkom poslu Zadruga je napravila osiguravši im prodajnu kućicu na Adventu u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića, i u njoj građani mogu pronaći razne proizvode. Početkom iduće godine proizvodi ZVV-a moći će se prodavati i u Dubrovniku. Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava dodao je i kako će to biti velika prilika za članove Zadruge da pronađu nova tržišta i dodatno razviju posao.

– Iznimno sam zadovoljan što je zaživio projekt koji se priprema već više od dvije godine. Cilj nam je kroz Zadrugu predstaviti ono najbolje što Vukovar ima a jednako tako i proizvođačima s ovog područja pružiti mogućnost da se predstave na tržištu cijele Hrvatske – kazao je Penava.

Radnički dom Vukovar Država Vukovaru darovala zgradu Radničkog doma u Borovu naselju Ruševna zgrada koju je izgradio Čeh Bata ponovno će postati ljepotica

Iskorak i za gospodarstvo

Dodao je kako su sajmovi dobra stvar za proizvođače i turizam, no i da je sve to još na razini hobija, ali da bi ovim projektom moglo prerasti u ozbiljan posao. Siguran je da će objedinjavanje proizvođača i zajednički nastup na tržištu biti važan iskorak vukovarskog gospodarstva.

– Aktivirat ćemo postojeće gospodarstvenike ali i sve potencijalne da se uključe u proizvodnju autohtonih proizvoda te količinom i kvalitetom zadovolje već sad veliku potražnju za našim proizvodima, pogotovo u Dalmaciji – zaključio je Penava.

Subvencije za poljoprivrednike Subvencije Grad osigurao bespovratnih 800.000 kn za poljoprivrednike