Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Turističko priznanje

Nagrade za sve raznovrsniju turističku ponudu Vukovara

OPG Gondolu posjetila je i zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić
Foto: Branimir Bradarić
Već je sad za ovu godinu najavljen dolazak 240 kruzera s oko 30.000 turista u Vukovar

Turistička zajednica Grada Vukovara kao i OPG Gondola iz vukovarskog prigradskog naselja Sotin dobitnici su ovogodišnje nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma“. Nagrade su dodijeljene u sedam kategorija među kojima je TZ Vukovar osvojio posebno priznanje za promociju tradicijskih proizvoda u kategoriji “Ruralno-turističke manifestacije” za manifestaciju Vukovarski etno sajam. OPG Gondola osvojio je nagradu „Srebrni suncokret“ u kategoriji “Tradicijska ruralna gastronomija”.

Vodotoranj Ugovor Za unutrašnje uređenje Vodotornja 638.000 kuna

Dolazak kruzera

– Grad Vukovar ima mnoge nove turističke proizvode koji se kreiraju i stvaraju uz memorijalni turizam koji Vukovar nudi i koji je najčešći motiv dolaska turista u grad. Vjerujem da ćemo imati i više ovakvih lijepih priča jer imamo puno najavljenih novih projekata koji će imati velik značaj i biti jedan od glavnih motiva dolaska u Vukovar – rekla je direktorica TZ-a Grada Vukovara Marina Sekulić govoreći o osvojenoj nagradi.

Podsjetila je i da su se prije tri godine u program Etno sajma uključili i obrtnici Hrvatske s gastroponudom, a da je cijela manifestacija, koja je održana u organizaciji Udruženja obrtnika Vukovar pod nazivom Okusi Hrvatske, sažela sve okuse i mirise na jednom mjestu. Napomenula je i da je 2018., a u sklopu 11. Vukovarskog etno sajma, prvi put u organizaciji Udruge Nijemaca i Austrijanaca i Lions kluba Vukovar organiziran Oktoberfest Vukovar. Sekulić je najavila i za 2019. kvalitetne turističke brojke ističući da im se već najavilo 240 kruzera s oko 30.000 turista.

Povijesni trenutak za Vukovar Useljenje 11 obitelji u novu zgradu u Vukovaru, prvu nakon rata

Govoreći o osvojenoj nagradi, vlasnica OPG Gondola Luca Štrobilius rekla je da im i ova nagrada predstavlja priznanje za dosadašnji radi, ali i poticaj za daljnji rad.

Kruna dosadašnjeg rada

– Ova je nagrada kruna i priznanje za naš rad i trud, ali jednako nam znači i pohvala svakog „malog čovjeka“ – rekla je Štrobilius podsjećajući da je OPG Gondola svoj put počela kao ugostiteljski objekt nakon čega su u ponudu uveli i konzumaciju hrane, a odnedavno nude i smještajne kapacitete.

U povodu dodijeljene nagrade OPG Gondolu posjetila je i zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić koja je rekla da turistička ponuda grada Vukovara u posljednje vrijeme raste.

– Za prvih devet mjeseci ove godine opet smo ostvarili porast broja dolazaka i noćenja turista u Vukovaru. Možemo se pohvaliti time da su u 2018. otvorena četiri nova smještajna objekta te Vukovar broji 30 takvih objekata s brojem od 900 ležajeva, a nadam se kako ćemo i iduće godine nastaviti u istom smjeru. Nedavno je osnovan i klaster Vrhunsko Vukovarsko koji okuplja sve ono najbolje od vukovarskih OPG-ova i plasira njihove proizvode na tržište – rekla je Mujkić.

događanja u vukovaru za vrijeme domovinskog rata Branitelj snimio film o 269 dana i 7000 ljudi u srbijanskim logorima uloženo je 873.134,25 kuna s PDV-om Novi pod u sportskoj dvorani u Borovom naselju